19. kolo
29.01.2016 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 1:0

Mönchengladbach vstoupil do druhé poloviny sezóny stejně jako do té první a v Borussia-Parku věří, že tentokráte neúspěšná série nebude trvat tak dlouho. Svěřenci Andrého Schuberta na vlastním stadionu v páteční předehrávce přivítali Mohuč, a ačkoliv měli v utkání více ze hry, všechny body putují zásluhou jediného gólu Christiana Clemense do Coface Areny.

Zajímavé příležitosti byli k vidění již během úvodní desetiminutovky, rána Jaire Samperia z nějakých čtrnácti metrů se však mezi tři tyče nevešla a hlavička Havarda Nordveita po rohovém kopu mířila pouze do středu brány a Loris Karius tak neměl nikterak těžkou práci s jejím zpacifikováním.

Klíčový moment celého utkání nastal ve 21. minutě. Ibrahima Traoré na polovině hřiště přišel o míč, jehož se zmocnil Jairo Samperio, po čtyřicetimetrovém sprintu přihrál Christianu Clemensovi a pětadvacetiletý záložník hostující v Gutenbergově městě ze Schalke parádní střelou z dvaceti metrů poslal Mohuč do vedení, které už udržela až do konce. Yann Sommer se za rychle padajícím míčem stačil pouze ohlédnout a je otázkou, jestli v této chvíli nemohl udělat více.

Nicméně v závěru poločasu předvedl velmi dobrý zákrok proti technickému pokusu Yunuse Malliho. Blýskl se i jeho protějšek Karius, jenž nejprve zneškodnil velkou příležitost Ibrahimy Traorého a po centru reprezentanta Guiney balón při zakončení Larse Stindla vytláčel mimo očima.

Největší šance na vyrovnání pro Gladbach přišla ale až v 72. minutě. Střídající Thorgan Hazard vysunul Oscara Wendta, který po kličce brankáři ještě dokázal odcentrovat, Stindlovu hlavičku ovšem před prázdnou bránou odvrátil Gaëtan Bussmann a proti dorážce Raffaela neskutečným způsobem zakročil Loris Karius. Příznivci Borussie se možná ještě teď drží za hlavu, proč z této situace Hříbata neskórovala.

Družina Martina Schmidta v závěru mohla několikrát přidat pojišťující druhou trefu, Clemens i Cordoba však ve velkých příležitostech selhali a oba si pak velmi oddechli, když Andreas Christensen v poslední minutě z malého vápna trestuhodně přestřelil. Mönchengladbach si tak po prohře s Dortmundem připisuje v novém roce další porážku.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele