13. kolo
29.11.2014 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 4:1

Fotbalisté Schalke dokázali navázat na úspěšné domácí vystoupení s Wolfsburgem a tentokráte taktéž před domácím publikem dokázali bez větších obtíží přehrát konkurenční Mainz. Favorit tohoto duelu vedl o poločase 2:1 a do hodiny hry přidal další dvě trefy, díky tomu se v tabulce posunul na šesté místo se ziskem dvaceti bodů. Hosté jsou se šestnácti body na devátém místě, dnes na svého soupeře prostě a jednoduše nestačili.

Hrdinou sobotního duelu se stal holandský útočník Klaas-Jan Huntelaar, který dokázal vsítit hattrick. Ten skóroval z první vážnější šance tohoto zápasu po necelých deseti minutách hry, kdy po dlouhém nákopu Učida z vlastní poloviny a následné prodloužené hlavičce Choupo-Motinga dokázal v tísni přehodit gólmana Kariuse a míč zapadl přímo pod břevno. Vzápětí o necelých pět minut později mohl Mainz vyrovnat.

Okazaki i přes pád v pokutovém území prostrčil míč na volného Parka, který ve stoprocentní možnosti selhal a z brankového území poslal balón mimo tři tyče. Ihned na to nedokázal hradbu těl před sebou prostřelit Huntelaar s Högerem, nicméně nizozemský ostrostřelec skóroval podruhé v zápase ve 25. minutě. Po akci na levé straně posunul Meyer míč před branku a do něho se opřel Huntelaar, který z osmi metrů poslal balón do sítě - 2:0.

Pět minut před přestávkou mohl Huntelaar definitivně rozhodnout, avšak jeho tvrdou ránu po zemi dokázal Karius nakonec zneškodnit. Hosté se vrátili do hry o bodový zisk v předposlední minutě prvního poločasu, kdy Allagui sice ještě z šesti metrů domácího strážce nepřekonal, jenže balón se dokutálel k volnému Shinjimu Okazakimu a ten ho pohodlně uklidil do branky. Nicméně necelých deset minut po přestávce utnul snahu Mainzu Tranquillo Barnetta.

Ten vypálil z dvaadvaceti metrů a jeho nádherná rána zapadla do pravého horního rohu, brankář Karius byl naprosto bezmocný - 3:1. Gólovou tečku za utkáním udělal v 61. minutě Huntelaar, který dostal krásnou přihrávku do vápna, udělal s balónem dva kroky kupředu a i v tísni poslal míč po zemi kolem Kariuse, dovršil tak své fantastické vystoupení hattrickem. V následujících minutách se už nic vážného nestalo a domácí si v poklidu výsledek pohlídali.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele