11. kolo
08.11.2014 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 0:0

Mainz uhrál v Leverkusenu cenný bod za remízu 0:0, domácí si však za ztrátu mohou sami - na hřišti byli totiž lepším týmem a vypracovali si celou řadu šancí, hostující gólman Loris Karius však odolal až do závěrečného hvizdu.

O osudu utkání bylo rozhodnuto prakticky hned na začátku - Leverkusen tlačil, hosté se bránili a snažili zejména neinkasovat. Svěřenci Rogera Schmidta vstupovali do zápasu v dobré formě po vítězství 2:1 v Lize mistrů na Zenitu a jejich sebevědomí bylo hodně vidět. Do úvodních šancí se dostali Heung-Min Son a Karim Bellarabi, ani jeden však branku netrefil.

Celkový obraz hry i výrazně vyšší procento držení míče favorizovalo Bayer, hosté se však také dostali do jedné příležitosti - a šlo o skutečnou gólovku. Po čtvrthodině hry se ve vápně zničehonic ocitl Yunus Malli, pálil však trestuhodně mimo. Tato situace tedy změnu skóre nepřinesla, Mainz si však ověřil, že domácí nejsou k neporažení, a začal být na hřišti více vidět. Ve 20. minutě z toho mohl být gól Jaira, na poslední chvíli musel zasahovat zkušený obránce Emir Spahić.

Na druhé straně zabránil Bellarabimu v otevření střeleckého účtu pouze skvělý blok Juliana Baumgartlingera, a krátké vzepětí Mainzu bylo to tam. Karius na sebe poprvé výrazně upozornil při dvojitém zákroku proti trápícímu se Kiesslingovi, zatímco efektní Brandtova patička mířila mimo. Závěrečnou šanci první půle obstaral opět Kiessling, jehož hlavička měla gólové parametry, byla však v poslední chvíli odklizena z brankové čáry.

Druhé dějství načaly dva povedené přímé kopy specialisty Hakana Calhanoglua - domácí záložník nejprve z nějakých 40 metrů poměrně výrazně přestřelil, jeho další technické ráně však chyběl jenom kousíček. V tuto chvíli už Mainz opravdu pouze bránil, zatímco tlak Leverkusenu rostl a rostl. Domácí zahazovali šance jako na běžícím pásu, o což se do značné míry přičinil i spolehlivý Karius.

Schmidt do závěru poslal na hřiště Josipa Drmiće a Robbieho Kruseho, ani jejich čerstvé nohy však prolomit hostující defenzivní hráz nedokázaly. Nejvíce frustrovaný může být asi Calhanoglu, který deset minut před koncem v další šanci donutil Kariuse k zákroku večera; Kruseho zase u bližší tyče odzbrojila hostující obrana. Svěřenci Kaspera Hjulmanda tak nakonec dosáhli svého cíle a na hřišti favorita ubránili remízu.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
hradec

Bayer Leverkusen 1:0 1. FSV Mainz 05

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
johnn

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele