28. kolo
11.04.2015 15:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 2:3

Bayer Leverkusen vedl v Coface Areně už 3:0 a myslel si, že je všechno doma. Domácí se ale nevzdali a díky dvěma proměněným pokutovým kopům bylo tohle pětigólové utkání 28. bundesligového kola dramatické až do závěrečného hvizdu.

Svěřenci Rogera Schmidta sice v týdnu nestačili ve čtvrtfinále DFB-Pokalu na Bayern Mnichov, nicméně vyřazení na sobě rozhodně nenechali nikterak znát. V úvodu utkání proto musel být Loris Karius pořád ve střehu. Po patnácti minutách hry centroval z pravé strany Hakan Calhanoglu a Son Heung-Min trefil z voleje přesně i pěkně - 0:1.

Odpovědět mohl Sonův krajan Koo Ja-Cheol, ale nebyl tak přesvědčivý. V první půli ani jeden z celků na defenzivu příliš nemyslel, nicméně nikdo z hráčů to už nedokázal vyjádřit gólově. Druhá branka proto padla až po necelé hodině hry. Roberto Hilbert poslal z vlastní poloviny parádní balon za obranu Stefanu Kiesslingovi a střelec jeho formátu se v podobných situacích nemýlí. Zvláště když Karius při výbíhání poněkud zaváhal - 0:2.

A když se potom v 73. minutě prosadil z přímého kopu Hakan Calhanoglu, vypadalo to, že si Leverkusen kráčí zcela jednoznačně pro zasloužené vítězství. Jenže už v 78. minutě se svěřenci Martina Schmidta dostali znovu do hry. Shinji Okazaki byl ve vápně faulován a rozhodčí Winkmann ukázal na značku pokutového kopu. Koo Ja-Cheol si poradil znamenitě a rázem to bylo jen o dvě branky.

Nedlouho před vypršením řádné hrací doby zahravál Bayer další přímý kop z dobré pozice. Jenže v tu dobu už nebyl na hřišti Calhanoglu a Gonzalo Castro mířil mimo. V první minutě nastavení došlo k dalšímu přestupku proti pravidlům ve vápně hostujícího celku. Tentokrát fauloval Tin Jedvaj protihráče Jaira a Koo Ja-Cheol znovu všem předvedl, jak by se měla proměňovat penalta - 2:3.

Přestože se příznivci snažili, seč mohli a hnali svůj tým dopředu za vyrovnáním, kontaktní trefa přišla holt pro Leverkusen v té správné době. Postup minimálně (třetí Borussia Mönchengladbach má pouze dvoubodový náskok) do předkola Ligy mistrů by mu už neměl uniknout. Zato Mohuč nemá ještě setrvání v soutěži jisté.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
LidoOP

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele