22. kolo
21.02.2014 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 0:0

Fotbalisté Schalke nedokázali navázat na čtyři předchozí bundesligová vítězství a poprvé v novém roce darovali body svému soupeři. I tentokráte předvedli velmi dobrý výkon v defenzívě, jenže houževnatému Mainzu branku nedali a ten opět potvrdil skvělou obrannou práci. Domácí celek tak ztratil cenné body v boji o druhé místo tabulky a je zatím stále čtvrtý s jednačtyřiceti body, Mainzu patří sedmé místo a bodově se dotáhl na šestý Gladbach.

Utkání bylo od samého začátku velmi atraktivní a šance střídala šanci, diváci se rozhodně mohli bavit skvělou hrou a chyběla už pouze branka. Do vedení se mohli dostat domácí už po necelé čtvrthodině hry, kdy skvěle zahrál rohový kop Farfán a míč se nakonec zatočil až na břevno, od nějž se odrazil do zámezí. O pár minut později zahrozil na druhé straně Soto, jehož bombu z pětadvaceti metrů odvrátil gólman Fährmann na rohový kop.

Po polovině úvodního dějství šel sám na branku Okazaki, ovšem na poslední chvíli přispěchal s fantastickým skluzem obránce Santana a naprosto čistým zákrokem zastavil nebezpečnou akci. Mainz pokračoval v mírném tlaku i nadále a po půlhodině hry se opět musel blýsknout brankář Fährmann. Okazaki vystihl přenesení hry od Schalke a vystřelil k pravé tyči, jenže brankář domácích skvěle zasáhl, následně odkopl míč do bezpečí opět pozorný Santana.

Poté zahrozil Farfán a dostal domácí z tlaku, svou pumelici poslal pouze do boční sítě. Pět minut před přestávkou byl blízko vedoucí brance znovu Mainz, když byl aktivní Okazaki vytlačen Fährmannem do úhlu a brankář Schalke dalším důležitým zákrokem odvrátil na rohový kop. Ihned po jeho zahrání se dostal do rychlého brejku Meyer a vybídl ke skórování Farfána, jehož rána byla sražena Noveskim jen těsně mimo.

Po změně stran se hrálo v podobném tempu a do první příležitosti se dostali domácí, Meyerovu střelu fantasticky zlikvidoval brankář Karius a poradil si i s následnou dorážkou Boatenga. Přesně po hodině hry spálil největší šanci dosavadního průběhu Mainz. Po krásném centru do pokutového území hlavičkoval Bell, jenže neumístil balón dobře a Fährmann se opět mohl blýsknout famózním zákrokem na brankové čáře.

Od této chvíle převzali otěže tohoto duelu domácí a dostat do vedení je mohl Goretzka, který si naběhl na zadní tyč a vystřelil, ovšem famózní Karius odvrátil na další rohový kop. Necelých deset minut před koncem utkání se dostal do zakončení Boateng, po centru Farfána hlavičkoval těsně mimo. To byla v podstatě poslední vážnější možnost tohoto zajímavého duelu a Mainz nakonec až do závěrečného hvizdu udržel remízový výsledek.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, schalke04.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Marv

2:0 (Hunter a Farfan)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele