33. kolo
03.05.2014 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 3:1

Mönchengladbach bude mít v posledním kole reálnou šanci kvalifikovat se do Ligy mistrů, dnes totiž před vlastními fanoušky udolal konkurenta z Mainzu 3:1 a nadále tak vyvíjí tlak na čtvrtý Leverkusen. Brankově se prosadili Martin Stranzl, Max Kruse a Christoph Kramer, za hosty snižoval Eric-Maxim Choupo-Moting.

V současnosti ztrácí Hříbata na Leverkusen tři body, mezi oběma celky je vtěsnán ještě Wolfsburg. Bundesligu tak v závěrečném kole čeká ještě tuhý boj. Mainz už sice na milionářskou soutěž nedosáhne, prohra pro něj však i přesto není tragédií - nadále totiž zůstává favoritem na kvalifikaci do Evropské ligy.

Hostující kouč Thomas Tuchel se rozhodl rozbít domácí útok nasazením vyloženě defenzivní taktiky, vydrželo mu to však pouze 22 minut. Přesně tak dlouho totiž trvalo Maxi Krusemu, aby nacentroval na zadní tyč na Alejandra Domíngueze, který ještě přiťukl Stranzlovi; ten už v ideální pozici nezaváhal.

Na 2:0 mohli domácí zvýšit ještě do přestávky, Kramer však v samostatném nájezdu na Lorise Kariuse neuspěl. Na druhé straně se perfektně předvedl i Marc-André ter Stegen, který se dnes loučil s mönchengladbachským publikem, když skvělým zákrokem zlikvidoval stoprocentní šanci Elkina Sota.

Favreho svěřenci nicméně neztráceli elán a necelých 10 minut po pauze udeřili podruhé. Po skvěle sehraném protiútoku se k míči dostal na kraji vápna Kruse, který napřáhl levačkou a perfektní ránou překonal Kariuse. Mainz se nehodlal vzdát a o 10 minut později dosáhl nadějného snížení - po Moritzově pasu vystoupal v pokutovém území nejvýše Choupo-Moting a přesnou hlavičkou povzbudil hostující šance.

Gladbach však dnes na hřišti jasně vládl a hosté se nikdy nedostali k reálné možnosti vyrovnat skóre. Definitivní tečku za utkáním tak napsal čtvrt hodiny před koncem Kramer, jehož přízemní rána z pravého rohu vápna zapadla přesně za záda bezmocného Kariuse. Závěrečný duel mezi Hříbaty a Wolfsburgem tak bude mít pikantní příchuť boje o Ligu mistrů.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
bayern987

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele