23. kolo
01.03.2014 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 0:1

Krize Leverkusenu pokračuje - dnes přenechal Bayer na vlastním hřišti všechny body Mainzu a přišel tak o druhou příčku v tabulce. Jediný gól utkání zařídil kamerunský forvard Choupo-Moting. Domácí se přitom hodně snažili, zdá se však, že se od nich Štěstěna definitivně odvrátila.

Úvodní vteřiny se odehrávaly v režii Mainzu, jak dokládá Noveského nebezpečná hlavička po Moritzově pasu. Aktivní hra hostů favorita zaskočila, více šancí však nepřinášela; pouze Okazaki pálil v 9. minutě nad. Poté už převzal kontrolu Leverkusen. Svěřenci Samiho Hyypiä působili odhodlaným a entuziastickým dojmem, měli vyšší držení míče, avšak nebezpečnější zůstávali hosté - v 29. minutě se proti Parkovi blýsknul Leno, a o osm minut později se už slavilo. Bell našel Choupo-Motinga, který ukázal své schopnosti a elegantně zavěsil.

Krásný gól v Lenově síti vyvolal okamžitou reakci - Leverkusen vrhnul všechny síly do útoku a poprvé také zaznamenal gólové šance. Dalekonosné střely Cana se Sonem však úspěch nepřinesly, Derdiyok zase v dobré pozici pálil pouze do spoluhráče Rolfese. Poločasový hvizd zněl hráčům Mainzu jako rajská hudba.

Po obrátce domácí tlak pokračoval, Leverkusen však doplácel na nepřesnost. Nejnebezpečním mužem na hřišti byl v této fázi Son, který si připsal hned tři příležitosti k vyrovnání - v 52. minutě zachytila jeho střelu hostující obrana, neuspěl ani s povedenou ránou o čtyři minuty později, a konečně v 59. minutě ho vychytal skvělý Karius.

Mainz se soustředil prakticky výhradně na defenzivu, což domácím způsobovalo velké problémy - proti koncentrované obraně se nedokázali prosadit a s blížícím se koncem utkání začali výrazně ztrácet elán. Pouze Derdiyokova hlavička z 82. minuty se dá počítat za jakousi pološanci, na body to však trápícímu se celku nestačilo.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
johnn

3:1 dufam ze konecne zacnu hrat a strielat na branu s ostrymi

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele