3. kolo
24.08.2013 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 2:0

Třetí zápas - třetí vítězství. Úvod sezony v podání Mainzu je skutečně snový, svěřence Thomase Tuchela nezastavil ani silný Wolfsburg, který na jejich hřišti prohrál hladce 0:2. Dlouho vyrovnaný zápas byl rozhodnut až po přestávce, hosté navíc po vyloučení Luize Gustava dohrávali v deseti.

Wolfsburg, jehož kouč Dieter Hecking vyslal na hřiště tutéž jedenáctku, která minulý víkend rozprášila Schalke 4:0, měl v úvodních fázích zápasu spoustu místa pro budování postupných útoků, zatímco domácí zůstávali v obranné linii a čekali na protiútoky. Taktika spoléhání na vysoké držení míče vypadala zpočátku úspěšně, to když Rodriguezův pas našel Diega, který místo střely ještě přistrčil míč Olićovi, jenž však nedokázal v ideální střelecké pozici zpracovat; s následnou ránou Träsche si poradil gólman Müller, a stejně skončil také pokus Kooa. Perišić pak v 19. minutě bránu netrefil.

Mainz tak úvodní tlak Vlků přežil a brzy se začal sám tlačit dopředu; výsledkem byla nebezpečná situace v podání Okazakiho, který neuspěl tváří v tvář Benagliovi. Japonský forvard se následně převtělil do role asistenta a vyzval ke skórování Nica Müllera, jehož pokus musel eliminovat švýcarský gólman. Na druhé straně byl blízko gólu Vieirinha, který propasíroval míč pod (Heinzem) Müllerem, ale na brankové čáře zachraňoval Noveski; v tribunách zahučelo také po neúspěšné střele Diega.

Po změně stran začal opět aktivněji hostující tým a hlavičku Kooa už fanoušci viděli v bráně; Müller musel zachraňovat skvělým zákrokem na poslední chvíli. Nezadařilo se ani nadvakrát Vieirinhovi. Byl to však Mainz, respektive jeho vyčkávací taktika, kdo nakonec slavil úspěch - po hodině hry se míč z rohového kopu dostal až na malé vápno k Choupo-Motingovi, který technickým zakončením překonal Benaglia.

Další rána pro statečně bojující Vlky přišla o pouhé tři minuty později - Luiz Gustavo takticky fauloval Nica Müllera, a jelikož byl v utkání už jednou napomínán, musel opustit hřiště. Kouč Hecking zareagoval nasazením Poláka se Schäferem, ale to už byl Mainz na koni a pouze lajdácké zakončení brejků obralo o potenciální gólové situace postupně Choupo-Motinga s Pospěchem. V 78. minutě pak Nico Müller zpracoval Geisův pas, tváří v tvář Benagliovi nekompromisně uklidil míč do brány, a poslal tak Mainz do dvoubrankového vedení. Za tohoto stavu se už Wolfsburg na nic nezmohl, a domácí si tak připsali třetí vítězný korálek.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele