16. kolo
14.12.2013 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 0:0

Jedna jediná střela, kterou musel likvidovat domácí brankář. Zbylých šestnáct pokusů mezi tři tyče nemířilo a divácky nezáživný duel tak nemohl skončit jinak, než bezbrankovou remízou, první po jedenácti vzájemných setkáních.

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně a balón se uprostřed hřiště ohřál jen málokdy. Zatímco hosté přeci jen zkoušeli konstruktivní rozehrávku, domácí šli přímočaře za svým cílem. Jenže před šestnáctkami docházelo ke stejnému problému - nepřesnost ve finální fázi skoro nedovolovala průnik k brance.

Blízko k otevření skóre měl po osmi minutách Okazaki, z hloubi šestnáctky však v dobré pozici mířil vedle vzdálenější tyče. Na druhé straně to z dvaceti metrů zkoušel Arango, tomu zase scházela větší razance. O bezradnosti v ofenzívě promlouvá například i první rohový kop, kterého se hosté dočkali až ve 36. minutě.

Kdo věřil ve změnu v druhé půle, dočkal se tak pouze i prohození stran. Mohuč srdnatě bránila každou zle vypadající akci hostů, sama pak zdánlivě nebezpečné rychlé kontry zakončovala s dávkou nepřesnosti, ať už se jednalo přímo o střelecké pokusy nebo jen o finální přihrávky.

Až v 72. minutě se v šestnáctce dostal ve vápně ke střele Kruse, nicméně Kariusovi moc problémů nenadělal. Smutným zjištěním pak pro fanoušky obou celků bylo, že tato první střela mířící do branky, byla také tou poslední.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele