5. kolo
25.09.2012 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 3:0

Fotbalisté Schalke znovu ukázali, že jsou ve velice dobré formě a na minulou domácí porážku s Bayernem už zapomněli. Nyní v domácím prostředí bez větších problémů zdolali soupeře z Mainzu o tři branky a s deseti body na kontě se prozatím vyhoupli na třetí místo tabulky. Mainz naopak klesl se čtyřmi body na třinácté místo, porážku mu však nikdo moc zazlívat nemůže. Hosté se totiž drželi téměř až do závěrečného hvizdu.

Schalke se dostalo do vedení v polovině úvodního dějství, když pokutový kop proměnil Jefferson Farfán. Poté se skóre dlouho neměnilo, hosté se však nemohli gólově prosadit a v závěrečné desetiminutovce museli otevřít obranu. To se jim ovšem hrubě nevyplatilo a ještě dvakrát inkasovali. Schalke zužitkovalo hned svou první vážnější akci ve 20. minutě, předtím se hrálo poměrně vlažně a bez větších příležitostí.

Jenže po neohrabaném faulu v šestnáctce sudí nekompromisně zapískal a penalta byla na světě. Tu bez větších problémů proměnil Farfán, který zakončoval na opačnou stranu, než skákal gólman Wetklo. První půle už nic výrazného nepřinesla a Schalke nemohlo být ze svým výkonem příliš spokojeno. Po změně stran se nic výrazného nezměnilo, Mainz se však začal tlačit do ofenzívy.

Jenže vše končilo buď nepovedenou finální přihrávkou nebo naopak nepřesnými centry do vápna, domácí obrana se vždy dokázala s přehledem ubránit. Schalke si počkalo se svým tlakem na posledních deset minut a jakmile se mu naskytla šance, tak jí využilo. Nejprve v 79. minutě po krásném přízemním centru do pokutového území dokázal zpracovat balón Klaas-Jan Huntelaar, avšak na poslední chvíli si odkopl míč z kopačky a míč skončil v zámezí.

Nicméně jeho zaváhání napravil o dvě minuty později Lewis Holtby. Po dlouhém pasu za obranu se dostal k jednoduché hlavičce a do protipohybu gólmana zvýšil stav. Mainz poté přestal vyvíjet velkou aktivitu a již věděl, že je po nadějích. Minutu před vypršením normální hrací doby navíc inkasoval potřetí. V protiútoku tři na dva to domácí udělali kombinačně naprosto skvěle a pohlednou akci do prázdné branky zakončil Teemu Pukki - 3:0.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele