5. kolo
26.09.2012 20:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Hamburk přišel v Gladbachu o tři body až v nastaveném čase

Na senzační výhru nad Dortmundem navázalo HSV cennou, i když po konečném hvizdu trochu "prodělečnou" remízu v Borussia-Parku a po nepřesvědčivém úvodu sezóny tak boduje podruhé v řadě! Hříbata odehrála takřka poločas bez vyloučeného Stranzla, přesto dokázal v nastaveném čase srovnat na 2:2 Domínguez.

Oproti nemastnému neslanému výkonu v Commerzbank Areně udělal domácí lodivod Lucien Favre dvě změny: Roela Brouwerse a Tolgu Cigerciho nahradil podle očekávání Álvaro Domínguez a Mike Hanke. Rothosen naposledy přehráli mistrovskou Borussii Dortmund, a tak pochopitelně nebyla jakákoliv korekce základní sestavy nutná, načež se ani nekonala.

Hned od úvodního hvizdu se hrál oboustranně svižný fotbal se zajímavými okamžiky před oběma brankami. Přece jen mírnější převahu však měli hráči přístavního celku, jehož hru opětovně dirigoval zkušený režisér Rafael van der Vaart. Jako první zahrozila Hříbata, avšak pokusy Herrmanna, Hankeho a de Jonga byly ze všeho nejvíce nesmělé a mezi tři tyče si cestu nenašly. Na opačné straně pak v jedenácté minutě pálil Rudņevs, jenž využil zaváhání Domíngueze, ter Stegen však jeho ránu z úhlu pohodlně kryl. To samé platilo v podání Adlera při dalekonosném pokusu Aranga.

Kombinačně jistější HSV se nakonec zasloužené odměny dočkalo ve dvacáté třetí minutě: Adler dalekonosným pasem našel hlavu Westermanna, jenž kulatý nesmysl prodloužil za sebe na rozběhnutého van der Vaarta, který následně parádní křižnou ranou na zadní tyč nedal ter Stegenovi sebemenší možnost zasáhnout - 0:1. Odpovědět mohl vzápětí Hanke, ale mířil jen do připraveného Adlera.

Po půlhodině hry se otěže utkání definitivně chopili hosté a během krátké chvíle si vytvořili hned několik velmi nadějných příležitostí. Tu největší vybojoval Rudņevs pro Iličeviče, který si hravě poradil se Stranzlem, aby následně pouze vytloukl bloky obětavého Jantschkeho! Ten samý hráč pak ze standardky napálil připravenou zeď. Se závěrem prvního dějství začalo ještě více přituhovat...

...před Xhakou sice ještě balón odklidil za minutu dvanáct Mancienne, ovšem následný rohový kop Nordtveita přistál na hlavě Stranzla, jenž z malého vápna nechytatelně zavěsil - 1:1. Už v nastaveném čase však Borussia nedůrazně odvrátila míč, jehož se chopil Badelj a přesným centrem na zadní tyči našel hlavu Rudņevse, který se už z bezprostřední blízkosti nemohl zmýlit - 1:2.

Další krutý direkt pak musela die Fohlen přijmout krátce po změně stran: Jantschke ztratil mičudu, čehož využil Iličević a Stranzlův následný zákrok se nepotkal s načasováním, ani přesností - verdikt sudího Aytekina tím pádem nemohl znít jinak - pokutový kop a navrch ještě červená karta pro zkušeného obránce! Kulatý nesmysl si nemohl postavit nikdo jiný, než van der Vaart, avšak holandský šutér svoji přízemní střelu k pravé tyči nasměroval pouze do připravených rukavic ter Stegena!

Tento moment pochopitelně domácí straně dodal potřebné odhodlání a především psychické síly, jež budou v početním oslabení logicky (vyjma těch fyzických) nejvíce potřeba. Naproti tomu svěřenci Thorstena Finka se zatáhli do obrané ulity a nechali aktivitu na Mönchengladbachu, jenž nabízené šance s díky využil. Ozkoušena však byla pozornost ter Stegena, pod což se podepsal aktivní Iličević. Podobně jako na jedné straně od van der Vaarta, hrozila na druhé nebezpečí výhradně z kopaček Ananga. Venezuelský reprezentant rozehrál v 77. minutě volný přímý kop takřka ideálně - balón ale skončil pouze na boční síti Adlerovy branky!

Závěrečné minuty se dlouho odehrávaly výhradně pod hamburskou taktovkou a všechno nasvědčovalo tomu, že přístavní celek bude podruhé za sebou slavit těsné vítězství. Až přílišná bohorovnost se však HSV nevyplatila: Arango již v nastaveném čase rozehrál volný přímý kop a Domínguez svým premiérovým bundesligovým zásahem vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
HSV1887

Doufám ve výhru, ale viděl bych to na 1:1. Dneska dá Rafa svůj první gól od comebacku.

NUR DER HSV !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček stále v trestu?

Reagovat
HSV1887

Takových nepřesností - Gladbach hrál v minulém kole na Leverkusenu (BayArena) a penaltu ter Stegen nechytil, Rafa napálil tyč. A nevšiml bych si, že by se HSV ve druhém poločase zatáhl. Prakticky většinu času drželi míč na kopačkách a vypracovali si dost šancí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele