16. kolo
09.12.2012 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 2:0

Šťastnou ruku měl v zápase domácího Mönchengladbachu s Mainzem trenér Hříbat Favre, když během druhého poločasu poslal do hry Mika Hankeho. Ten se svému švýcarskému nadřízenému za svěřenou důvěru odvděčil tím nejlepším možným způsobem - vstřelil první a rozhodující gól utkání. Jinak to však byli hosté z Porýní-Falcka, kteří tvořili hru a udělali zápas. Za svou snahu však nebyli gólově odměněni, Borussia svému soupeři uštědřila lekci z produktivity.

Fotbalisté FSV se do svého hostitele pustili s vervou a od začátku se snažili získat převážnou kontrolu nad balonem. Domácí defenzíva však potvrdila své kvality a kromě Ivanschitzovy střely z 12. minuty toho mohučským borcům více nedovolila. Směrem dopředu toho Gladbach příliš nepředvedl, zato podle jeho odvedené práce v obraně by se dalo vyučovat. Důsledkem marných ofenzivních snah Mainzu a trpělivého přístupu domácí jedenáctky bylo v Borussia-Parku k vidění spíše průměrné utkání, jemuž chyběly dramatičtější okamžiky.

Nutno dodat, že se obě mužstva trápila s četnou nepřesností v přihrávkách. A když už se měl nějaký pass zdařit, nedostávalo se zase žádoucího timingu na straně adresátů. Až po půlhodině hry se o jisté vzrušení postaral mladíček Parker, jenž se ve vápně soupeře dostal do zajímavé střelecké pozice. Narazil však na skvěle reagujícího ter Stegena. Dvacetiletý gólman pak musel těsně před odchodem do kabin hasit další Parkerovu nebezpečnou akci. Mohučský útočník dostal skvělou kolmou přihrávku a mohl mířit na domácí svatyni nikým nebráněn. Ter Stegen se postaral o bezbrankový první poločas.

Příchodem Hankeho se hra Favreho výběru zvedla a Nordtveit dal o sobě vědět dvěma střeleckými pokusy. A když Parker spálil hned dvě další slibné příležitosti k otevření skóre, začal mít trenér hostů Tuchel špatné tušení. Borussia gólově udeřila v 58. minutě, kdy si Nordtveit všiml napravo rozběhnutého Jantschkeho. Krajní obránce následně našel svým centrem Hankeho, jenž pravačkou otevřel gólový účet utkání.

O chvíli později odklízel míč před vlastním vápnem Müller, balon přistál u Aranga, jenž potvrdil svou roli střelce z velkých vzdáleností. Tentokrát vyměřili statistici jeho palebnou dráhu na 44 metrů. Pro Aranga tedy žádný problém k zakončení - balon dopravil z této distance do brány. Tuchel se snažil na nepříznivý vývoj zápasu zareagovat několika střídáními. S těmito posilami zahájil Karnevalclub závěrečnou ofenzívu. Ta však byla stejně neplodná, jako celé dosavadní snažení FSV. Hříbata tak zůstávají neporažena již šest utkání v řadě.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele