8. kolo
20.10.2012 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Bayer se nakonec rozešel s Mainzem produktivním smírem

Nečekaně zábavná podívaná byla k vidění v BayAreně, kde si svěřenci trenérského dua Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski přidělali až nečekané problémy s Mainzem, který přišel o tříbodový export pouhé tři minuty před koncem.

Jasně očekávaný průběh byl k vidění také na hřišti Leverkusenu, který svého porýnského soka od začátku přikoval před vlastní pokutové území a tlačil a tlačil... Otevřít skóre mohl po deseti minutách Kadlec, jeho hlavičkový pokus však Wetklo lapil! Hned nato se Bellarabi nedomluvil s Kießlingem a vysoký kanonýr následně nezužitkoval ani nabídku Carvajala. Kontry Mainzu pak velkou škodu nenadělaly...

...pokračovalo se tak podle not Werkself, která však za nic nemohla dopravit kulatý nesmysl na místo určení, což asi nejlépe dokumentoval Schürrle, který se během chvíle ocitl hned ve dvou doslova stoprocentních šancích, ani jednu ovšem nevyužil - proti byl hostující strážce branky! Po půlhodině hry mohl trestat Ivanschitz, ideální pozici však k přesnému zacílení nevyužil. Domácí se nakonec ještě do pauzy přece jen dočkali zasloužené trefy: Carvajal si narazil se Schürrlem a následným centrem našel hlavu Kießlinga a Wetklo už následně vytahoval balón zpoza čáry - 1:0.

Změny hry nastala až po startu druhé poloviny: Bayer měl i nadále herní převahu, ovšem FSV už nebylo tak neškodné, naopak dokázalo favoritovi nejednou pořádně zatopit! Byl to znovu rakouský reprezentant, kdo mohl srovnat krok, tentokráte se mu však postavil do cesty obětavý Rolfes. Těsně před hodinou hry už se hosté radovali, Pospěch odcentroval na Szalaie, který přes stopery pohodlně zakončil - 1:1.

Tento okamžik hru konečně rozproudil a míč se rázem pohyboval nahoru dolu, přičemž mírnější převahu hlásili svěřenci Thomase Tuchela, kteří na rozdíl od domácí družiny nespoléhali jen a pouze na protiútoky. Mladík Carvajal se pak v sedmdesáté šesté minutě dopustil fatální chyby, kterou s díky využil Szalai - 1:2. Čtyři minuty před koncem mohl rozhodnout zase Ivanschitz - pálil ale jenom do tyče (!) - hektickou snahu Farmaceutiků však nakonec dokázal tři minuty před koncem přetavit ve vyrovnávací branku Castro, který těžil z nabídky střídajícího Fernandese - 2:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
freakmarena19

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele