23. kolo
23.02.2013 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 1:1

Fotbalisté Wolfsburgu dokázali na půdě Mainzu překvapit, jenže na plný bodový zisk nedosáhli, a proto jsou stále na patnácté pozici se ziskem sedmadvaceti bodů. Mainz opět prohloubil svou mírnou jarní krizi a ani tentokráte nedosáhl na plný bodový zisk, se třiatřiceti body na kontě se propadl zatím na osmé místo a po dohrávkách ještě může o dvě místa klesnout. Branky byly k vidění pouze v úvodní čtvrthodině, poté byli mírně lepší domácí.

Velice napínavý byl především první poločas, kde se zrodila i červená karta, v tom druhém výrazných příležitostí ubylo. Už po 19 sekundách hry se probil do vápna Schäfer a předložil míč na zadní tyč zcela volnému Dostovi, na poslední chvíli však nohu do jeho střely brilantně vložil Diaz. Následně hosté znovu hrozili zásluhou Oliče, ten ale samostatný průnik na Wetlka zakončil střelou asi o metr vedle. Na druhé straně tak přišel hned v 5. minutě trest.

Po špatné rozehrávce brankáře Benaglia nadvakrát přihrál Adam Szalai volnému Nikimu Zimlingovi a ten doslova procpal míč do sítě. Hosté se ale po této brance nepoložili a po deseti minutách hrozili znovu, jenže po přihrávce Schäfera skrz vápno nedokázal zakončit Dost ani Olič. Vlci však dokázali srovnat přesně po čtvrthodině hry. Český krajánek Jan Polák na pravé straně poslal centr osamocenému Naldovi a ten ranou k tyči nedal brankáři Wetklovi šanci.

Avšak Mainz se mohl o minutu později znovu dostat do vedení, jenže Ivanschitz v solidní pozici nemířil přesně. Po necelé půlhodině hry domácí znovu hrozil, ovšem Ivanschitz se Szalaiem nedotáhli rychlý protiútok do úspěšného konce. Hosté s dostali do problémů přesně ve 30. minutě, kdy Alexander Madlung stáhl unikajícího Nicolaie Müllera a uviděl přímou červenou kartu. V dalším průběhu se ale hra od obou stran výrazně zklidnila.

Domácí měli sice mírný tlak, jenže dlouho se nemohli dostat do vyložené příležitosti. Dvacet minut po přestávce přihrál Zimling zcela volnému Szalaiovi, ten ale gólmana Benaglia nedokázal zblízka překonat. Stejný hráč ještě zahrozil pět minut před vypršením devadesáté minuty, avšak tentokráte po přihrávce Baumgartlingera minul ve skluzu branku asi jen o deset centimetrů, skóre zápasu se proto již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele