31. kolo
28.04.2013 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 0:0

V zápase o pohárové příčky vítěz znám nebyl a po bezbrankové remíze se dá jen těžko odhadovat, komu bod více pomůže. Domácí Mainz sice dosáhl na čtyřicetibodovou hranici, ovšem stále zůstává na desáté pozici a na šesté místo Freiburgu zaručující Evropskou ligu ztrácí pět bodů. Eintracht se posunul o bod na páté místo před Freiburg.

Utkání bylo pro diváka vcelku nudné a příliš vyložených příležitostí k vidění nebylo. V klidném zápase neměl ani jeden tým výraznou převahu a velkých šancí se zrodilo opravdu poskrovnu. Od obou celků bylo v celém zápase vidět, že hlavně nechtějí udělat chybu, a že je tento zápas velmi důležitý. První vážnější akce s zrodila až po necelých pětadvaceti minutách hry, navíc byla asi největší v celém duelu.

Dostali se do ní domácí, když po centru do vápna přeloboval Müller brankáře Nikolova, jenže před prázdnou brankou selhal zcela osamocený Parker. V dalším průběhu úvodního dějství oba celky kazily rozehrávku a branka ani jednoho soupeře nebyla výrazněji ohrožena. Ihned po změně stran se ocitl před prázdnou brankou Frankfurtu domácí Ivanschitz, jenže kvůli útočnému faulu nemohl celou situaci dokončit.

Frankfurt se spíše po celý zápas bránil a opět spoléhal na vlastní defenzívu, jedinkrát vážněji zahrozil pouze v 84. minutě. Po rychlém brejku našel Lakič svou přihrávkou volného Rodeho, ten ale zblízka nedokázal překonat brankáře Wetkla. V samém závěru si ani jeden výběr nevypracoval žádný tlak a diváci se tak gólu nedočkali. V dresu Mainzu odehrál celé utkání český obránce Zdeněk Pospěch.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

V článku máte chybu "Naopak český reprezentační obránce Zdeněk Pospěch by měl opět nastoupit v základní sestavě." Myslím, že sám někdy říkal, že repre je pro něj uzavřená kapitola, ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele