33. kolo
11.05.2013 15:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 2:4

Fotbalisté Mainzu prohloubili svou jarní krizi a ani tentokráte nedokázali bodovat. V ofenzivním utkání inkasovali hned čtyřikrát a propadli se na dvanácté místo, na druhou stranu ztrácejí na devátý Hannover jen jeden bod. Naopak Gladbach napravil částečně zaváhání z minulého kola v souboji se Schalke a udržel si naději na Evropskou ligu. V tuto chvíli je osmý a v Bundeslize už hůře neskončí, na šestý Frankfurt má manko tří bodů.

Domácí se dostali do vedení ve dvanácté minutě, ovšem hosté ještě do poločasu srovnali a po necelé hodině hry výsledek otočili. Následně přidali další dvě trefy a Mainz dokázal pouze snížit v samém závěru. Hrdinou utkání se stal Branimir Hrgota, který vsítil hattrick. Český obránce Zdeněk Pospěch v dresu domácích odehrál celé utkání. Mainz vstoupil do utkání mnohem aktivněji a už ve 4. minutě mohl jí do vedení.

Po přihrávce Caligiuriho centroval do vápna Malla a Nicolai Müller se ocitl sám před brankářem ter Stegenem, ovšem trefil pouze jeho nohy. Mainz se dostal do vedení ve 12. minutě zásluhou Shawna Parkera. Po pasu Pospěcha za obranu přelstil Parker ofsajdovou past a své sólo zakončil nekompromisní ranou. Hosté mohli srovnat necelých deset minut před přestávkou, Arango však z přímého volného kopu jen lízl břevno.

Za necelou minutu fauloval Svensson v pokutovém území Hankeho a sudí nařídil pokutový kop, který s přehledem střelou doprostřed branky proměnil Hrgota. Gladbach otočil průběh utkání v 58. minutě, kdy přidal svou druhou branku utkání aktivní Hrgota. Po centru Herrmanna hlavičkoval Hanke do břevna a na brankové čáře dorazil Hrgota míč do branky. Hosté pojistili své vedení o šest minut později.

Ještě předtím sice Herrmann po přihrávce Hankeho nepřekonal zblízka Heinze Müllera, nicméně ihned na to po centru Xhaky a hlavičce Herrmanna do břevna byl důrazný na brankové čáře Mike Hanke - 1:3. V 80. minutě dokonal svůj hattrick Hrgota, který po pasu Hankeho krásným padáčkem přehodil Heinze Müllera. Domácí již pouze snížili v poslední minutě, když po ruce Hankeho ve vápně a nařízené penaltě skóroval Andreas Ivanschitz.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele