25. kolo
09.03.2013 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mainz zásluhou Ivanschitze bere proti Leverkusenu tři body

Bayer nedokázal využít zaváhání druhé Borussie Dortmund a po těsné porážce v Coface Areně zůstává o bod za obhájcem titulu na třetí příčce. Svěřenci Thomase Tuchela se naopak posunuli na šesté místo.

Za bedlivého sledování prezidenta DFB Wolfganga Niersbacha a trenéra německé reprezentace Joachima Löwa byl k vidění aktivní nástup Mainzu. Ten mohl dokumentovat vedoucí brankou Ivanschitz, ale číslice na ukazateli skóre se ještě neměnily. Platilo to i ve dvanácté minutě, kdy Szalai z dálky napálil břevno Lenovy branky!

Záhy se mohl na opačné straně Löwovi ukázat Stefan Kießling, ovšem po chybě Noveskiho nedokázal nadějně vyhlížející akci dotáhnout a mířil jen do připraveného Wetkla. Po půlhodině hry těsně minul z dálky Castro a ještě před pauzou neuspěl hlavičkující Kießling!

Krátký oddech z nastoupeného trendu ustoupil a obě strany se soustředily zejména na pevnou defenzivu. To mohl ukončit po Castrově pasu Kießling, avšak hlavou na Wetkla opět recept nenašel a následný pokus Bendera přesností nehýřil! Rozhodující moment přišel v 60. minutě: Svenssonovu ránu zastavil bývalý hráč Mainzu Friedrich rukou a sudí Meyer nařídil pokutový kop! Ivanschitz bez větších problémů zavěsil - 1:0.

Autor: Jiří Vojík / sport1.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 02

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele