34. kolo
05.05.2012 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 0:3

Borussia Mönchengladbach, do soboty v Mohuči bez bundesligové výhry, slavila v posledním hracím dnu v karnevalovém městě na Rýně zasloužené třígólové vítězství. Z řad Hříbat, kteří bez ohledu na výsledek tohoto utkání letos skončili na nečekané čtvrté příčce, vyčníval zejména Marco Reus a řekl si tak o reprezentační dres.

Oba celky vstoupily do partie velmi odhodlaně a v Coface-Aréně byla k vidění rychlá kombinační hra. S postupujícími minutami se vytrácela přesnost, nikoliv však aktivita. Tak jako tak se toho v úvodu utkání před brankami obou týmů příliš nepřihodilo. O něco aktivnější byli ve svém počínání domácí hráči, po třinácti minutách musel Jantschke na poslední chvíli zabránit útočníkovi Choupo-Motingovi ve střelbě ve velmi slibné vzdálenosti.

Zatímco se pak na straně Tuchelových svěřenců hromadily nepřesnosti, dostávala se Borussia postupně více a více do zápasu, což resultovalo v bleskové výpady do ofenzívy. První skutečnou gólovou příležitost si Gladbach vypracoval až v šestadvacáté minutě, kdy Ring poslal balon na přední tyč a de Camargo prověřil brankáře Müllera, jenž dokázal pohotově zmenšit střelecký úhel a střelu z krátké vzdálenosti zpacifikovat. Následně se na druhé straně hřiště prezentoval dvěma střeleckými pokusy Choupo-Moting, jeho snaha však své plody nepřinesla.

Spálené šance se měly domácím vymstít. Po půlhodině hry předložil kapitán hostů Daems pěkný balon Reusovi, který svou jadrnou střelou otevřel gólový účet utkání. Angažovaně vstoupila Hříbata i do druhé půle, již po osmi minutách musel Noveski krkolomným skluzem v nouzi odvrátit druhou branku. Té se však Favreho družina stejně záhy dočkala - a nezůstalo jen u jedné. Za silného deště rozhodli hosté dvěma zásahy v rozmezí sedmi minut.

Nejprve obdržel Reus přesnou přihrávku od Neustädtera a nikým nebráněn dokázal gólmana Müllera podruhé překonat. V 69. minutě se Reus ocitl v roli nahrávače a po jeho pasu potřetí rozvlnil mohučskou síť Belgičan de Camargo. O osudu utkání tak bylo rozhodnuto, v závěrečných minutách se "Die Nullfünfer" snažili vyvarovat zbytečných chyb, Hříbata svého sympaticky se snažícího soupeře ušetřili a tak poslední utkání této sezóny skončilo pro tyto týmy 0:3.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele