4. kolo
18.09.2010 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 0:2

Mainz pokračuje v senzačním tažení, i čtvrtý zápas v nové sezóně vyhrál a při zaváhání Hoffenheimu se osamostatnil na čele tabulky. Loňský nováček znovu podal dobrý výkon, který stačil na špatně hrající Werder.

Hosté začali pěkně od podlahy a favorizovaným Brémám řádně znepříjemňovali život. Sami si navíc brzy vytvořili příležitost, v sedmé minutě z dálky napřáhl Holtby a jeho pokus o chloupek minul pravou tyč Wieseho svatyně. Dále se hrálo takřka bez šancí, rozruch tak vzbudila až situace z 30. minuty, kdy neopatrný Pasanen poslal k zemi Holtbyho a mohl být rád, že se nepískala penalta. Domácím fanouškům to bylo jedno, své ovečky beztak odměnili při odchodu do kabin ohlušujícím pískotem.

A o nic lépe to s Werderem nevypadalo ani po obrátce, Risse z úhlu jen těsně minul. Poté sice během několika málo vteřin dvakrát vypálili Borowski a Arnautović, hostující brankář Wetklo ale neměl potíže a v 53. minutě navíc udeřilo na druhé straně. Karhan přesnou přihrávkou našel rozběhnutého Risseho, který se nechytil do ofsajdové pasti domácích a tentokrát uspěl se střelou na zadní tyč - 0:1. Chvíli nato zkusil štěstí pro změnu Caligiuri, tentokrát ale Wiese balon za svá záda nepustil.

V 55. minutě ovšem přišel na hřiště opěvovaný mladík Schürrle a šest minut nato přidal pojistku, když střelou k pravé tyči zakončil akci Holtbyho a Risseho - 0:2. Pro budoucího hráče Leverkusenu to byl již třetí gól v sezóně a opět v roli žolíka. Poté se Mainz zatáhl a Werder zkoušel dotáhnout skóre tak, jako se mu to povedlo proti Tottenhamu. Tentokrát se mu ale nedařilo, střídající Wagner jen trefil hlavou břevno, na druhé straně mohli naopak přidat třetí gól Risse či Holtby. Nestalo se, i tak si ale hosté odvážejí na Bruchweg všechny body.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele