14. kolo
26.11.2010 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk 3:0

Mainz dokázal zlomit šňůru tří domácích porážek v řadě, tentokrát nedal Norimberku pražádnou šanci a díky vítězství 3:0 si pojistil druhou příčku v tabulce. Hosté jsou stále v klidném středu tabulky, potřetí v řadě ale prohráli a znovu přitom inkasovali tři branky.

Frankové se přitom na Bruchwegu v první třetině zápasu jevili jako nepříliš vítaný host, jejich defenziva na rozdíl od minulých dvou zápasů pracovala dobře a po deseti minutách navíc mohli vést. To Hegeler napadal rozehrávajícího Bungerta a vytěžil tím skvělou šanci pro Frantze, jeho střelu ale pohotově zneškodnil Wetklo.

Štírek v hostujícím dresu za pár minut střílel pro změnu nad, v 27. minutě se ale první pořádná příležitost naskytla domácím a ti ji hned využili. Po rohovém kopu Fuchse prodloužil míč Fathi na zadní tyč, kde ho na dlouhou nohu poslal do sítě Schürrle - 1:0. Od té chvíle se Mainzu dařila hra podstatně lépe, ve finální fázi to ale z jeho strany byla bída a mohl být rád, když na druhé straně pokus Eiglera neznamenal vyrovnání.

Po obrátce pálil nad z voleje Gündogan, v dalším tlaku ale Norimberk zastavil druhý gól v jeho síti. V 54. minutě totiž Fuchs zahrál standardku opět na přední tyč, kde tentokrát Schürrle prodloužil na malé vápno a tam balon ve skluzu uklidil do sítě Noveski - 2:0.

Schürrle byl při chuti a poté, co byl ve vápně postrčen k zemi, se zřejmě měla pískat penalta. Hosté ovšem toho využít nedokázali a kontaktního gólu se nedočkali, ačkoliv například Hegelerova hlavička k tomu měla poměrně blízko. Mezitím Schürrle přepustil místo na hřišti Allaguimu a ten v 86. minutě znovu předvedl svoji specialitu - při brejku si nejprve přehodil Maroha a následně lobem přes nebohého Schäfera stanovil konečné skóre 3:0

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
myschak1968

možný tip-10 popř.-2,5

Reagovat
smazaný uživatel

čekal bych že Mainz bude mít 10 vítěztví po sezóně (max. 12) ne po 14 kolech

Reagovat
smazaný uživatel

no pěkně mainz ale stejně si pohary příští rok nezahraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele