17. kolo
19.12.2009 15:30 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Hannover 96 - VfL Bochum 2:3

Nepříliš šťastný podzim zakončil Hannover nejhůře, jak jen mohl. V domácím zápase proti Bochumi ho sice o přestávce hřálo dvoubrankové vedení, které ovšem ve druhé půli hodně rychle ztratil a nakonec v závěru přišel o vše. Hosté se díky výhře 3:2 vymanili ze sestupové zóny.

Domácí začali zhurta a už ve třetí minutě je mohl Hanke poslat do vedení, jenže po přihrávce Balitsche mířil v těžkopádné pozici nad břevno. Za další tři minuty se již diváci v AWD-Areně mohli naplno zaradovat, neboť Bruggink vybídl Schlaudraffa a ten svůj návrat po dlouhém zranění hned okořenil precizním zakončením - 1:0. Hosty brzký gól ale nepoložil a přímý kop Ona či hlavička Prokopha byly nebezpečné, v obou případech si však poradil Fromlowitz.

Bochumští byli herně lepší a šanci na vyrovnání měli například v 26. minutě, ale Dedić si v dobré pozici neporozuměl s míčem a o příležitost se tak připravil. Hannover byl v koncovce efektivnější, po půlhodině sice ještě neuspěl Hanke, ale ve 33. minutě Cherundolo předložil zpětnou přihrávku Schlaudraffovi a ten na přední tyči neomylně zvýšil na 2:0. VfL bylo na ručník a mohlo být ještě hůř, krátce před pauzou si Concha málem dal vlastní gól.

Krátce po změně stran mohli hosty "dodělat" třetí brankou Djakpa či Hanke, ovšem tak neučinili a Bochum se zvedla. V 52. minutě přihrál Hašemian do běhu střídajícímu Freierovi a ten důraznou střelou snížil na 2:1. Dvě minuty nato už byl stav srovnaný, když Prokoph přiťukl dozadu Epallému a ten skrytou střelou k tyči smazal hostující manko z první půle - 2:2. Porúřanům najednou narostla křídla, Prokoph a Freier ale odmítli dovršit obrat.

Dolnosasové se nakonec oklepali a chtěli zpět do vedení, jenže když už se Schlaudraff dostal do šance po centru Cherundola, mířil těsně vedle branky. V divokém závěru ovšem šli po výhře i hosté a blízko třetí brance byl Epallé, který však nejlepší okamžik pro středu prováhal. Bochum se však nakonec dočkala, v 87. minutě se postavil k přímému kopu Fuchs a stejně jako ve Stuttgartu nebo proti Bayernu zacílil přesně, přičemž tentokrát tím vystřelil svému týmu tři body.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele