33. kolo
16.05.2009 15:30 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Wolfsburg vyhrál v Hannoveru a k titulu má blizoučko

Wolfsburg vyhrál v Hannoveru a udělal veledůležitý, pravděpodobně rozhodující krok k zisku německého titulu. Málokdo už věří, že doma velice silný Wolfsburg neporazí o nic nehrající Werder Brémy, zvláště když na druhém místě na zaváhání čeká zrovna Bayern, který rovněž bude muset projít trnitou cestou ke třem bodům ze zápasu se Stuttgartem.

Dalších 5 gólů dnes vstřelila dvojice Dźeko-Grafite, a dosáhla tak naprosto neuvěřitelného čísla 51 vstřelených branek pouze dvěma hráči, kteří rovněž zaujímají první dvě pozice v tabulce střelců.

Na hřišti byli vidět především dva hráči, oba útočníci Wolfsburgu. Ti se také zamotali do prvních dvou šancí zápasu, ve 4. minutě hrozil Grafite, v 10. Dźeko. Domácí Hannover odpověděl Krzynowekovým pokusem. O 7 minut později, z další střely na bránu, už ovšem padl gól. Dźekovi se dostalo přihrávky na hranici pokutového území a pak předvedl to, čím se proslavili velcí hráči. Míč si naprosto jednoduše hrudí zpracoval před sebe a pak nechytatelnou ranou do růžku vstřelil gól.

Wolfsburg se dále nikam nehnal, další příležitost tak patřila domácím. Ve 26. minutě byl nebezpečný Bruggink. To už ovšem ze strany šestadevadesátek bylo všechno. Ve 30. minutě ještě planě hrozil Gentner, ovšem za další tři a tři minuty góly střílel Grafite. Obě gólové situace byly na chlup stejné, na levém křídle hráč odcentroval (nejprve Dźeko, pak Gentner), stoper domácích vyrobil hrubku (nejprve Eggimann, později Fahrenhorst) a útočník hostů hrubku potrestal (Grafite, později opět Grafite). Jasné vedení Wolfsburgu 3:0 se pak pokusil korigovat ve 39. minutě Vinicius, o tři minuty pak Forssel.

Hned po přestávce se diváci dočkali další branky, ti domácí se však příliš neradovali, v 54. minutě toiž zvyšoval Dźeko, tradičně hlavou. Na hřišti se až dokoce zápasu kromě jediné výjimky, kterou bylo zkompletování Dźekova hattricku (opět hlavou) nic podstatného nestalo a Wolfsburg si tak do posledního kola vytvořil takřka nezvratitelnou mistrovskou pozici.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele