25. kolo
21.03.2009 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg 0:3

Wolfsburg přesvědčivě vyhrál v Bielefeldu a drží se v užší špičce Bundesligy, na čelo mu schází jedinný bod, stále je však třetí za Bayernem Mnichov, už ale ne o skóre, nýbrž kvůli horšímu vzájemnému zápasu. To ale Vlci z města užitkových vozů mohou změnit hned další týden, kdy mnichovský velkoklub přivítají doma, ve Volkswagen Areně. Arminia zůstává patnáctá, jen dva body od sestupových příček.

Wolfsburg vstoupil do utkání aktivně, proti agresivnímu Biefeldu to ovšem měl těžké. Vlkům se s konstruktivní hrou nevedlo, domácí hrozili všehovšudy jen nákopy na Wichniareka, proti tomu musel ve 4. minutě zasahovat Benaglio.

Ani jeden tým nehrál na riziko, oba hráli na jistotu vzadu a proto bylo k vidění málo šancí. První přišla až po rohovém kopu, ne však pro útočící mužstvo. Grafite se po špatně zahraném rohu domácích zmocnil balónu ve středu pole, Misimović pak přenechal balon lépe postavenému Gentnerovi a ten proměnil. S vedením v zádech se Vlci zatáhli do obrany a zkušeně kontrolovali hru. Ve 31. minutě pak zahrozil Džeko, za další minutu hrozil i další kanonýr Grafite, tentokráte se však nedočkal. Hosté si pak už do poločasu jednogólový náskok pohlídali, domácí do ničeho nepustili a do kabin tak šli s příznivým výsledkem 0:1.

Domácí si toho o přestávce v kabině zřetelně dost vyslechli a do druhé půlky vstoupili velmi akivně, hned 5 minut po začátku hostům dvakrát čistý štít zachraňoval až gólman Benaglio, nejprve vychytal Halfara a poté vytáhl vynikající zákrok proti Teschemu. Hosté odpověděli protiútokem z 54. minuty, domácí obránci však ještě stačili Džeka zastavit. Za čtyři minuty však už byli krátcí, po Halfarově nepovedeném nákopu se míče zmocnil Riether, naservíroval Grafitemu, který svou 18. trefou v letošní sezóně dohnal podzimního kanonýra Ibiseviće, skončila tak jedna velká pohádka.

Domácím se rozhodně nedal upřít nedostatek vůle, hráči bojovali znamenitě, avšak proti takticky vyspělé obraně hostů to nemělo žádný efekt, když už se hosté dostali ke střele na bránu, vše jistil Benaglio. V 85. minutě se do velké příležitosti probojoval Tesche, Benaglio však s vypětím všech sil jeho střelu vytěsnil a statečným domácím, kteří dnes své klubové jméno odvozené od náčelníka starých Germánů skutečně ctili, zasadil v 87. minutě poslední ránu Dejagah, ranou ze střední vzdálenosti.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2(Džeko,Grafite)

Reagovat
smazaný uživatel

jednička jako vyšitá ! Bielefeld 1:0 - Wichniarek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele