finále
08.04.2012 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Heracles Almelo 3:0

Fotbalisté PSV dokázali s přehledem ovládnout finále národního poháru a zajistili si tak účast v evropských pohárech v příštím ročníku. Ve vyrovnané Eredivisii jim totiž hrozilo, že by hráli pouze baráž a nyní tak mají jistotu. Heracles tentokráte nepředvedl nijak úchvatný výkon a tedy doufá, že PSV se v lize dostane co nejvýše, aby si také zahrál evropské poháry. Eindhoven získal tuto trofej podeváté v historii.

Hráči PSV začali hned v úvodu zápasu před sedmnácti tisíci diváky zostra a v prvních minutách si vytvořili velké šance. Do té první se dostal Jermain Lens, který střílel z hranice vápna asi o metr vedle. Do 18. minuty se dostávali do velkých šancí Dries Mertens, Zakaria Labyad, Georginio Wijnaldum a Ola Toivonen, jenže vždy byli odzbrojeni. Nicméně favorité se přeci jen dočkali po půlhodině hry zásluhou kanonýra Toivonena.

Ten si totiž naběhl na krásný centr Labyada a nádhernou ranou z první zakončil přímo k tyči. Ani po výměně stran tlak PSV neopadl a přišly další šance. Po nádherné kombinaci pálil nebezpečně Wijnaldum, jeho pokus ale letěl těsně mimo. Nicméně v 56. minutě už skóroval Mertens. Ten si naběhl za obranu na centr Erika Pieterse a i přes teč gólmana Pasveera zvýšil stav.

A favorita definitivně uklidil v 63. minutě Lens, který si udělal místo na hranici vápna, obelstil dva obránce a perfektním zakončením k tyči zvýšil na 3:0. Poté se utkání spíše dohrávalo, Heracles si totiž žádné velké možnosti nevypracoval.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 (Toivonen, Mertens)

Reagovat
smazaný uživatel

Lensi to si musel dávat?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele