15. kolo
25.01.2021 21:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Porto se posunulo na druhé místo, výhru na půdě Farense vystřelil Taremi

Fotbalisté Porta po nedávném vypadnutí z Ligového poháru zvládli ligové měření sil na půdě nováčka soutěže, využili tak zaváhání Benficy, která v podvečerních hodinách nečekaně pouze remizovala s Nacionalem, a posunuli se v tabulce na druhé místo tabulky. Farense se naopak po této nejtěsnější možné porážce z průběžné předposledního místa výše neposunulo.

Porto bylo už od úvodních chvil aktivnější, zpoza šestnáctky v 5. minutě napřáhl Marega, gólman Rafael Defendi stačil v tomto případě ještě zasáhnout, nicméně o deset minut později přece jenom kapituloval. Wilson Manafá podnikl výpad napravo, jeho přihrávka propadla k Taremimu, a byť si jeho sok mezi třemi tyčemi na míč sáhl, nezastavil ho v cestě do brány.

Ve 26. minutě se pokoušel náskok navýšit Corona, mířil ovšem do míst, kde stál připravený Rafael Defendi, ve 33. minutě vyslal svou pravačkou slušnou jedovku Otávio, ovšem ani on nenašel správný způsob k překonání svého soupeře. V závěru půle se po centru Corony pokoušel hlavou zacílit Sanusi, svou hlavičku ale nasměroval pouze vedle vzdálenější tyčky.

Do druhého poločasu vstoupilo lépe Farense, Stojiljkovičovu hlavičku však pohotově polapil brankář Marchesín, na opačné straně se neprosadil z vyložené pozice znovu Otávio, jehož levačku zastavil stále pozorný Rafael Defendi. Skóre se pak nezměnilo ani v 65. minutě, to když Maregovi vychytal šanci Rafael Defendi a z dorážky pak pálil mimo branku Otávio.

Domácí sice stále byli soupeři gólově stále nablízku, jednoznačný favorit tohoto souboje už ale nepřipustil žádnou dramatizaci svého vedení. Největší možnost celého utkání si celek z Fara vytvořil v 80. minutě, hosté měli kliku, že si vlastence při snaze odvrátit balón do bezpečí nepřipsal Mbemba a že následné bleskové zakončení Huga Seca dopadlo na břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele