2. kolo
26.08.2013 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Braga - CF Os Belenenses 2:1

Braga byla doma podle očekávání proti nováčkovi z Belenenses lepším týmem, ale na vítězství se i tak pořádně nadřela - Arsenalistas sice v poločase vedli, ale nakonec je musel vysvobodit až v 90. minutě Aderllán Santos.

Tým Jesualda Ferreiry tak vyhrál i svůj druhý zápas a připojil se na děleném prvním místě k podobně úspěšným rivalům ze Sportingu a Porta; všechny body má prozatím i Rio Ave a Estoril Praia. Belenenses naopak, stejně jako druhý nováček Arouca, na svůj první úspěch stále čeká; hřát je může snad jen premiérový vstřelený gól.

Domácí měli vcelku logicky velkou převahu na míči a nutili soupeře soustředit se na obranu, ale šancí bylo spíše poskrovnu. Vůbec poprvé o sobě dal vědět po několika minutách Felipe Pardo, který na pravém křídle převzal pas Rúbena Micaela a poprvé prověřil pozornost hostujícího gólmana Matta Jonese.

Po 20 minutách hry však už Braga vedla - a nepotřebovala k tomu ani žádnou perfektně promyšlenou útočnou akci, jelikož jí "pomocnou ruku" podal záložník Belenenses Fernando Ferreira, který zahrál ve vápně rukou. Míč si na bílý puntík postavil Edinho, zkušeně poslal Jonese na opačnou stranu a přesnou střelou k tyči otevřel skóre.

Edinho, který opět nastoupil na hrotu místo zraněného Édera, byl vůbec výraznou postavou Arsenalistas; po půlhodině hry málem využil chyby v bránění hostů, ale napálil pouze boční síť. Když si pak s další nepříjemnou situací ve vápně poradil obránce Kay, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Jestliže diváci v první půli mnoho důvodů k zábavě neměli, úvodní čtvrthodina té druhé toho změnila jen pramálo. Braga opět dominovala v držení míče a kontrolovala hru; Belenenses působilo neškodným dojmem, gólmana Eduarda vlastně vůbec neohrožovalo a domácí tak nemuseli ani příliš pressovat. Tempo zápasu zůstávalo na poměrně "vycházkové" úrovni.

I přesto se však Arsenalistas snažili přidat pojistný gól, a dobře věděli proč - poté, co v dobré šanci selhal po dalším vybídnutí od Micaela Pardo, jehož opět vychytal Jones, totiž hosté zničehonic vyrovnali. Mohl za to rohový kop, který rozehrál čtvrt hodiny před koncem Tiago Silva, a Diakité ráznou hlavičkou poslal míč přesně k vzdálenější tyči.

Domácí pochopitelně odpověděli vystupňovaným tlakem a pouze fantastický zásah dnes výborného Jonese upřel gólovou radost Micaelovi. Na vítězný gól si tak museli fanoušci počkat až do závěrečné minuty - hrozící blamáž odvrátil po dobré Joaozinhově práci hlavičkující Aderllán.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
hradec

Braga 2:1 Belenenses Sporting bude mít lepší sezonu než loni.

Reagovat
Hiko

Pro Belém mám slabost - 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele