19. kolo
16.02.2014 20:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Gil Vicente FC - FC Porto 1:2

Gil Vicente se ze špatné formy nevyhrabalo ani doma proti Portu a po dlouhé době se slavným soupeřem padlo. Favorit se tak vrátil na druhou příčku v tabulce, na vedoucí Benficu ztrácí čtyři body. Dvě trefy Silvestre Varely jej poslaly do pohodlného vedení, domácí sice kontrovali trefou Vieiry, na úspěch to však nakonec nestačilo..

Porto působilo v dosavadním průběhu sezony jako nejméně konzistentní tým z velké trojky, dnes však začalo pěkně zostra a v 18. minutě se dočkalo zaslouženého vedení. Skvělý Herrera potáhl míč na pravé straně, udělal si místo a poslal dokonalý centr do vápna, kde už na zadní tyči čekal připravený Varela, jehož přesná hlavička nedala domácímu gólmanu Adrianovi žádnou šanci.

Vedoucí branka ještě navýšila sebevědomí Porta, které o pět minut později málem zvýšilo na 0:2 - akce opět začala na pravé straně hřiště, kde se uvolnil Varela a nahrál nabíhajícímu Danilovi, který zpracoval míč a napálil jej do zadní tyče. Adriano byl proti jeho střele bezmocný. To byla poslední šance první půle, v níž Porto jasně dominovalo, zatímco domácí se neúspěšně snažili hrozit z brejků.

Gil Vicente zahájilo druhý poločas aktivně, ale Porto i přesto dokázalo navýšit své vedení. Varela tentokrát zaútočil po levé straně, s míčem přilepeným k noze prošel dobrých 30 metrů směrem k brance, aniž by jej někdo z domácích atakoval, a celou akci zakončil přesnou přízemní střelou. V ten okamžik to vypadalo, že je po zápase, avšak Gil Vicente dokázalo korigovat skóre o pouhé dvě minuty později.

Přišlo to jako blesk z čistého nebe - domácí do té doby Héltona vlastně vůbec neohrozili, ale po lehkém zmatku v portské obraně se k míči dostal Viana, který jej posunul na Huga Vieiru, jemuž stačilo se zorientovat a usměrnit svoji střelu za záda hostujícího gólmana. Jestliže to v ten okamžik vypadalo, že by se Gil Vicente mohlo ještě vzepřít k závěrečnému náporu, realita na hřišti byla úplně jiná - Porto suverénně hlídalo své vedení a i nadále bylo lepším týmem.

Největší šanci v závěru zápasu si připsal hostující Licá, který si narazil s Josuém, ale v koncovce neuspěl; zvýšit skóre se poté pokoušel i Herrera, ale jeho pokus byl zblokován. Utkání tak dospělo do konce bez dalších vzruchů, domácí už hubený náskok Porta dorovnat nedokázali.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

Gil bude pěkně kousat - 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele