základní skupiny - skupina B, 3. kolo
20.06.2006 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

ANGLIE REMIZOVALA SE ŠVÉDSKEM

Gólově nejplodnější zápas skupiny B skončil remízou. Švédové tak s Anglií už téměř třicet let neprohráli, tentokrát zachraňoval bod v samém závěru Larsson. V osmifinále čeká na seveřany Německo, Anglie hraje s Ekvádorem.

Švédům podle očekávání chyběl Ibrahimovič, kterého trápí třísla. V týmu Anglie nehrál kartami ohrožený Gerrard, ale zase mohl od začátku nastoupit uzdravený Rooney.

Utkání nezačalo pro reprezentaci Albionu vůbec dobře. Ve druhé minutě si Owen bez cizího zavinění v pádu poranil koleno a o chvíli později musel přenechat místo Crouchovi. První diagnóza je zlá – přetržené postranní vazy.

Angličané se od počátku jevili velmi aktivně, o první střelu se záhy postaral Lampard. Stejný hráč vyslal další pokus za tři minuty a Isaksson už musel zasahovat. V desáté minutě vyslal na zteč J. Cole Rooneyho, zastavil ho však ofsajd, který nejspíš nebyl.

Švédský tým se osmělil až téměř po dvaceti minutách. Po přetaženém rohu Linderotha číhal na zadní tyči Lucic, z voleje však trefil jen Lamparda. Na druhé měl ještě lepší pozici J. Cole, míč skončil těsně nad.

Své umění ukázal v pětadvacáté minutě Rooney. V plné rychlosti zpracoval nádherný pas Beckhama, obehrál Mellberga a jeho střelu zblokoval až Lucic. Poté se k přímému kopu dostal Beckham a prudký centr mezi tyče musel Isaksson vyrazit.

Na přelomu třetí a čtvrté desetiminutovky létaly před obě brány nebezpečné centry, obrany si s nimi poradily. Zadařilo se a Joe Coleovi v 34. minutě a stálo to za to. Záložník Chelsea zachytil hlavičku Alexanderssona, který odvracel míč z vápna, balon zpracoval na prsou a z první šajtlí podkopl míč. Isaksson byl trochu z brány, stačil střelu ještě tečovat, ale jen do tyče, od níž míč zamířil do sítě.

Hned z dalšího brejku mohli Angličené vedení zvýšit, ale Hargreaves dal špatnou přihrávku J. Coleovi a obrana ho zblokovala. Vzápětí se snažili gólovou střelu napodobit Lampard a Rooney, oba z prakticky stejného místa mířili nad. V úplném závěru nevyšla Lampardovi technická střela po narážečce s J. Colem.

První půlka patřila Angličanům, kteří měli daleko více ze hry a své soupeře nepustili do žádné vyložené šance. Karta se však začala obracet hned zkraje druhé půle a stačil na to jeden roh. V 51. minutě zaspal na přední tyči Beckham a nechal hlavičkovat Allbäcka, který zamířil pod břevno.

Anglie najednou byla rozhozená a každý roh Tre kronor pro ni znamenal obrovské nebezpečí. Od rohového praporku centroval Linderoth a Larsson otřásl břevnem. Střelu ještě tečovali Carragher rukou a brankář Robinson. Za chvilku vyhrál hlavičkový souboj Jonsson, míč se dostal k Mellbergovi a i on trefil brankovou konstrukci.

V 69. minutě stáhl Eriksson ze hry Rooneyho a na hřiště poslal Gerrarda, kterého šetřil kvůli žluté kartě. Útočník Manchesteru United byl pořádně rozzlobený a dával to najevo všemi možnými způsoby. Ještě horší náladu mohl mít po dalším rohu Linderotha, který musel po střele Kallströma vykopávat z čáry Gerrard.

Už se zdálo, že zápas v poklidu dopluje do závěrečného hvizdu, leč nestalo se tak. Po poměrně dlouhé nudné pasáži si v 85. minutě rovnal míč na střelu J. Cole, na konec se k ráně neodhodlal a nacentroval na Stevena Gerrarda, který přesnou hlavičkou vrátil Anglii vedení.

Švédsko inkasovaný gól nakopl a začali aktivně útočit, jelikož se nechtěli ohlížet na výsledek druhého zápasu. Nakonec dokázali se štěstím vyrovnat. V poslední minutě prošel aut z pravé strany klubkem hráčů, neodkopl ho ani Campbell, do mlýnice naběhli dva Švédové a Henrik Larsson míč lehce tečoval mimo dosah Robinsona.

Angličané byli po většinu zápasu lepší, na začátku druhé půle však byli zle rozhození a švédský tým málem díky rohovým kopům skóre otočil. V posledních deseti minutách se zrodily dva góly a remíza se jeví jako spravedlivá.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (17)

Přidat komentář
Shevchenko

0:2 (Rooney,Lampard)

Reagovat
smazaný uživatel

Anglia vyhrá, vypadá to, že nebude hrať Gerrard, zálohu ovládne Frankie Lampard a 2:0 je istých.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji mu, aby vstřelil gol, uz by si ho zaslouzil.....

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem pěknej mač. Takhle se hraje. Švédi v první půli nic a ve druhý půlce paráda. Hlavně mě zaskočily ty rohy, který Angláni nezvládali. Říkají o sobě, že jsou nejlepší hlavičkáři a nedokiážou odvrátit jedinej roh celkem malejch Švédů ... .

A ještě bych chtěl vzkázat skopčákům, aby se nepřepočítali, když si tak hrozně přáli Švédy a nechtěli Anglii. Aby jim seveřani nenatřeli prdel. Co já jsem viděl, tak všechny soupeře celkem jasně přehráli, akorát trpí šílenou koncovkou a nemají ani moc štěstí, ale to se samo může obrátit. . A Angláni? Ti mě nepřesvědčili vůbec o ničem, snad jenom o tom, že je to zase jen banda hvězd, který fotbal moc hrát neumí a podle mě zase vyletěj nejpozděj ve čtvrtfinále (Ekvádorce asi daj ).

Každopádně je pro mě dobře, že na sebe nenarazili Německo a Anglie. Oba tyto týmy nemám rád a opravdu nevím, komu bych měl fandit (na jedný straně frajírci Beckham, Terry a oba Coleové a prasátko Scumpbell a na druhý mamonář Ballack a Lehmann - všechno mnou neoblíbení hráči )

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a mimochodem: ten anglánskej gólman, to je teda číslo. Ani si nepamatuju, jestli za ty tři zápasy měl vůbec nějakej lepší zákrok, za to udělal hodně dost kiksů. Špatnej gólman = anglická klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Musím se přiznat, že jsem od Robinsona čekal víc..Sezonu měl skvělou, dotáhnul Tottenham málem až do LM, nechyboval, ale na MS je zatím hodně nejistej a to hlavně při centrech..

Reagovat
Radin

jde vidět že si zaujatej aji proti anglické lize,aby si se nepo.... z Barcelony .Jinak je fakt že Anglie nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva tak tomuto hovorim good match.Perfektny zapas.Najlepsi hrac jednoznacne Cole,hlavne v I.polcase...ale ked sa to tak zobere,anglani dali z 2 striel.dva goly..zato Svedi mali neuveritelnu smolu..2 brvna,,vykopy z ciary..ale ukazali paradnu bojovnost a nevzdali to!!!!

Od 1966 ich Anglani nedokazali porazit..respect!!!

Reagovat
HOST*Miki

Smůlu to určitě akorát se neumí trefit do brány a ještě k tomu v ní stálo kopyto tak tu nemel

Reagovat
HOST*jampadampa

Tak Albionek se zatím utápí v nepřesvědčivých výkonech. Né že by hráli přímo špatně ale vázne souhra a přechod do útoku. Taky překvapivá přihrávka mnohdy chybí.

Vidíš, vidíš Xavi? Já ti říkal, že je Němci domů nepošlou protože se s nima ani neutkají. A když jsem to říkal tak se mi nevěřilo...

Reagovat
Xavi

No jo no. Čekal jsem, že skupinu vyhrají Švédové, ale zdupali si to v zápase s Tobagem, kde mě zklamali.

Já sem zas říkal, že jsou Švédové lepší než Angličani, ty si říkal, že rezolutně né. No a dopadlo to tak, že jsou na tom asi tak stejně...

Teď jsem tady chtěl dát smajlíka - neutrál a nemůžu ho najít!

Reagovat
HOST*jampadampa

První poločas jasně Anglický druhý jasně Švédský. Takže ta remíza je asi spravedlivá. Jinak se na to dalo včera docela dívat. Anglie tak nejspíš postoupí dál u Němcům ale moc nevěřím...

Reagovat
Xavi

Jo, Anglie by postoupit měla.

Německo - Švédsko :hm, to bude vyrovnaný! Myslím, že Švédi umí zahrát ještě líp, než co dosud předvedli. Pokud budou hrát tak jak včera druhej poločas, tak by mohli postoupit, ale jinak si myslím, že asi rozhodne domácí prostředí...

Reagovat
Xavi

Neutral!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle chlapek me pekne zklamal, nebo spis potvrdil ze sem se nezmylil.. Za celej zapas dal jeden presnej mic.. jediny co mu z fotbalu zbylo jsou penize..

Reagovat
smazaný uživatel

Miki: jake kopyto? Angalni teda mneli stasti..mozu byt radi ze nedostali 4 kusky chlapce moj

Xavi: Svedi su lepsi nez anglani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele