Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina E, 1. kolo
24.03.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fanoušci Moldavska (© AFP)

Faerské ostrovy žehraly na závěr utkání, Moldavsko srovnalo z nařízené penalty

Úvodní střet dvou outsiderů skupiny E dopadl nerozhodně. Faerské ostrovy nebyly daleko od vítězství, dvě třetiny hracího času měly výhodu průběžného vedení, o které se zasadil Mads Mikkelsen, jenže v závěrečných pasážích přece Moldavsko dokázalo zareagovat. Hosty dost naštval verdikt sudího Walshe, jenž nařídil pro domácí penaltu, a tu využil Ion Nicolaescu.

Opravdu hodně ospale působily oba týmy v úvodní půlhodince utkání. V 1. minutě se o první střelecký pokus postaral M. Olsen, ten další přišel na řadu ve 21. minutě, a vyprodukoval ho jeho spoluhráč Mikkelsen, avšak ani jeden z nich nezamířil mezi tři tyče, takže domácí gólman Railean mohl zůstat v klidu.

Ve 27. minutě již každopádně přece kapituloval. M. Olsen poslal kolmici do šestnáctky, kam si seběhl Mikkelsen, Railean ne úplně zavčasu vyběhl ze své brány, a nakonec na zakončení svého soupeře nestačil. Faerské ostrovy udržovaly těsný náskok poměrně v pohodě a hlavně docela dlouho, ve finále ho ovšem neudržely.

Už v 77. minutě mohl z velmi výhodného postavení srovnávat střídající Cojocari, jenže narazil na blokujícího stopera Vatnhamara. Až o deset minut později se tak přece Moldavané dočkali své odměny. Bránící Vatnsdal si ve vlastním vápně počínal nešikovně, v hlavičkovém souboji loktem poslal k zemi Cojocariho, a nařízen tedy byl pokutový kop. Ten pak zkušeně do protipohybu brankáře Lamhaugeho proměnil Nicolaescu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele