34. kolo
04.05.2024 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Estadio de Anoeta (© AFP)

Úmorná série porážek Las Palmas neskončila ani v San Sebastiánu

Real Sociedad porazil ve 34. kole španělské LaLigy na své půdě Las Palmas 2:0, a celek z ostrova Gran Canaria tak zapsal sedmou porážku v řadě. Sympatický vstup hostů do utkání vystřídala ve 33. minutě smůla, když si míč srazil do vlastní sítě Alex Suárez. Gólovou pojistku přidala v nastavení prvního poločasu zimní posila Sheraldo Becker, který si připsal druhý ligový zásah v modro-bílém dresu. Domácí si tak upevnili šesté místo, jež se dá vzhledem k situaci v tabulce považovat za cíl Basků do závěru ročníku.

Las Palmas se po nadějném vstupu do nováčkovské sezony mezi španělskou elitou dostalo do krize obřích rozměrů. Ani šest porážek v řadě, během nichž navíc vstřelilo jediný gól, ovšem bezprostředně neohrozilo jeho setrvání v LaLize, byť záchranu ještě matematicky jistou nemělo. Formou neoplýval ani Real Sociedad, přesto bookmakeři nepředpovídali nic jiného než výhru průběžně šestého celku tabulky.

První šanci si však na konci úvodní patnáctiminutovky vytvořil klub z Kanárských ostrovů, když záložník Máximo Perrone pálil zpoza vápna, brankář Álex Remiro ale předvedl pohotový zákrok a střelu vyrazil na roh. Vzápětí měli hosté další příležitost v podobě přímého kopu, z nějž ovšem Kirian Rodríguez zamířil pouze do zdi. Na nevyužité šance Las Palmas dokázali Baskové odpovědět nejlepším možným způsobem poté, co Becker poslal ve 33. minutě do vápna přízemní centr, který si srazil do vlastní sítě obránce Suárez. V nastaveném čase se domácí, tentokrát bez pomoci bránících hráčů, prosadili znovu. Becker se po přihrávce opřel do střely a ani velký úhel mu nezabránil v navýšení vedení.

Hned v úvodu druhého dějství přidal další trefu po rohovém kopu Jon Pacheco. Radost z přesného zásahu ale tentokrát Baskům překazil VAR, který odhalil ofsajd. Hostující trenér Francisco Javier García Pimienta se pokusil oživit nevýraznou hru střídáními, La Real ovšem nadále diktoval tempo hry. V 75. minutě po centru Álvara Odriozoly akrobaticky zakončoval střídající Ander Barrenetxea, jenže jeho pokus letěl daleko mimo bránu. Závěr utkání si již domácí pohlídali a nepřipustili snížení žlutomodrých.

Špatné domácí výsledky Realu Sociedad v roce 2024 tak proložil skalp trápícího se nováčka. V příštím kole se Baskové ukážou 13. května na hřišti Barcelony, Las Palmas se představí o dva dny dříve na Mallorce.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele