32. kolo
21.04.2024 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Barcelona opět v závěru neuhlídala Bellinghama, náskok Realu narostl na 11 bodů

Real Madrid porazil ve šlágru 32. kola LaLigy Barcelonu 3:2. Katalánci, kteří toužili snížit osmibodový náskok Bílého baletu v čele tabulky, se na půdě odvěkého rivala dostali hned dvakrát do vedení. Pro jejich záměr ovšem neměl pochopení domácí Lucas Vázquez, jenž dostal v sestavě přednost před unaveným Danim Carvajalem. Zkušený Španěl nejprve v první půli vybojoval penaltu a v 73. minutě bleskově srovnal skóre po trefě Fermína Lópeze. Těsně před koncem navíc přihrávkou z pravé strany našel Juda Bellinghama, jenž stejně jako v říjnu rozhodl ligové El Clásico gólem ze závěrečného nastavení.

Do 257. soutěžního setkání Realu Madrid s Barcelonou přijížděly oba celky v naprosto odlišném rozpoložení. Bílý balet se v týdnu radoval z postupu do semifinále Ligy mistrů přes Manchester City po penaltovém rozstřelu, zatímco Barca ztratila dobře rozehraný dvojzápas s PSG. Pro trenéra Katalánců Xaviho šlo o poslední střet s odvěkým rivalem ve funkci a v případě prohry už by byla šance na obhajobu titulu minimální.

Jako první se na impozantní madridské scéně prosadili už v šesté minutě Blaugranas. Andreas Christensen využil po rohovém kopu chyby Andrije Lunina a hlavou usměrnil míč do odkryté sítě. S bleskovou reakcí málem přispěchal Vinícius Júnior, ve své úvodní šanci však mířil příliš vysoko. Na druhé straně se zase krásně prodral do vápna Lamine Yamal, z úhlu ale Lunina nepřekonal. Prestižnímu duelu proto dodal druhou porci gólového koření v 18. minutě Vinícius Júnior, který proměnil penaltu po faulu Paua Cubarsího. Před půlhodinou hry málem vrátil Barceloně vedení aktivní Yamal. Mladičký zázrak z La Masie ovšem od přesného zásahu dělily centimetry, když Lunin až na brankové čáře zkrotil jeho chytré zakončení po rohovém kopu.

Po výměně stran se oba týmy prezentovaly opatrnějším fotbalem a vyložených šancí ubylo. V 69. minutě se ale přece jen skóre měnilo. Další střelu Yamala totiž ukrajinský gólman Realu vyrazil jen k Lópezovi, který jednoduše dorazil míč do brány. Ani tentokrát však vedení Kataláncům nevydrželo dlouho, neboť jen o čtyři minuty později oslovil Vinícius Júnior nízkým centrem Vázqueze, jenž ve stoprocentní šanci nezaváhal. Následně mohl brazilský křídelník dokonce sám rozhodnout, Marc-André ter Stegen si ovšem prostor u bližší tyče pohlídal. V nastavení už nicméně neměl Němec nárok na suverénní ránu do šibenice z kopačky Bellinghama, který se v bílém dresu prosadil po více než dvou měsících.

Real Madrid tak potvrdil výbornou formu a připsal si vítězství v tomto významném utkání. V dalším kole se představí 26. dubna na půdě Realu Sociedad, Barcelona o tři dny později přivítá v domácím prostředí Valencii.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (3)

Přidat komentář
FOKER

Barca neprehrá

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

RM win pls tip 3:1 ft

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele