30. kolo
31.03.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rodrygo (© AFP)

"Bílý balet" doma vládl i ve fialové. Z levého křídla úřadoval nezvykle Rodrygo

Real Madrid vyhrál ve 30. kole LaLigy na vlastním hřišti nad Bilbaem 2:0. Domácí, kteří kvůli nové kolekci výrobce jejich dresů nastoupili v netradiční fialové barvě, nakročili k tříbodovému zisku již v osmé minutě, kdy je poslal do vedení nádhernou ranou Rodrygo. Ten se po většinu utkání proháněl na levém křídle, na němž chyběl vykartovaný Vinícius Júnior, a že mladšímu z dvojice Brazilců tento post nadmíru svědčí, se znovu ukázalo v závěrečné třetině zápasu, kdy přidal svůj 10. přesný zásah v ročníku.

Současný lídr tabulky prohrál naposledy ligové utkání 24. září proti městskému rivalovi Atlétiku. Celek s podobným názvem chtěl být prvním, který by Real obral o body v jeho domácím prostředí. Bilbao ovšem osmkrát v řadě nedokázalo královský klub porazit. V hlavním městě však nebyl příliš velký důvod k radosti kvůli dalšímu zranění Thibauta Courtoise, který si už do konce sezony nezahraje.

Poklidný začátek zápasu narušil na začátku osmé minuty Rodrygo, jenž si precizně zpracoval vzdušný míč na levé straně hřiště, odkud si ho navedl na střed a precizní ranou na zadní tyč rozvlnil síť Bilbaa. Po přesné trefě brazilského útočníka se hra opět vrátila do zajetých kolejí. Baskové vedli na Santiago Bernabéu vyrovnanou partii, k jejich smůle to ale naprosto vyhovovalo Realu, jenž si s poklidem držel svůj náskok.

Po návratu ze šaten mohli domácí svůj náskok zdvojnásobit. Aktivní Rodrygo skvělým pasem vyslal do dobré šance Brahima Díaze, jehož křižná střela orazítkovala levou tyč. V 73. minutě si už ale muž zápasu svoji chuť spravil. Domácí se totiž dostali do rychlého protiútoku, Jude Bellingham přihrál míč Rodrygovi a ten po krátké zasekávačce poslal balon do protipohybu Julena Agirrezabaly. Krátce nato se zapotil na druhé straně Andrij Lunin, když se na něj řítil čerstvý Iker Muniain, jenže legendu baskického celku zradilo zpracování, a ukrajinský brankář tak měl k hracímu předmětu blíž.

Real Madrid tak navázal na skvělou formu a v dalším kole vyzve 13. dubna Mallorku. Bilbao o den později přivítá Villarreal.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pepik1212

Tady domácí 2:0 nebo spíš 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele