34. kolo
05.05.2024 16:15 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Larsen při přehlídce norských střelců pomohl Vigu vyhrát. Sörlothovi ztížilo situaci oslabení

Celta Vigo porazila ve 34. kole LaLigy před vlastními fanoušky Villarreal 3:2. Los Celestes sice brzy prohrávali, ale jejich akcie výrazně vzrostly po likvidačním zákroku hostujícího Santiho Comesaňy, jenž musel krátce po odehrané čtvrthodině pod sprchy. Ještě do přestávky pak diváci viděli obrat ve skóre dokonaný ve 39. minutě Jörgenem Strandem Larsenem. Po změně stran se nicméně ukázal i jeho norský kolega v barvách Žluté ponorky Alexander Sörloth, který si připsal asistenci. Poslední slovo ale přece jen měli domácí, čímž udělali významný krok k setrvání mezi španělskou fotbalovou elitou.

Villarreal stále usiloval o účast v pohárové Evropě, které se chtěl přiblížit ve Vigu, s nímž neprohrál posledních pět vzájemných duelů. Hosté spoléhali především na norského kanonýra Sörlotha, jenž byl se 17 góly druhým nejlepším střelcem soutěže. O záchranu bojující Celta také disponovala útočnou silou z této skandinávské země - Larsenem. Tomu zápasy se Žlutou ponorkou svědčí, když se proti ní prosadil ve třech duelech po sobě.

Hned v úvodu zaměstnal defenzivu Los Celestes svým drzým průnikem Ilias Akhomach. Z jeho sražené střely následně těžil Alberto Moreno, který učebnicovým přímým nártem napálil míč z hranice šestnáctky ke vzdálenější tyči. Naděje na úspěch celku z Villarrealu výrazně nalomil svým tvrdým zákrokem do oblasti kolene Comesaňa, jenž za tento nevybíravý blikanec obdržel po právu červenou kartu. Hráči Žluté ponorky pokračovali ve zbytečných faulech i nadále, tentokrát u toho byl Álex Baena. Ten v rohu vápna potáhl za dres Iaga Aspase a sám poškozený následně penaltu s přehledem proměnil. Ve 39. minutě strhl vedení na stranu svého týmu Larsen, jenž po centru z pravé strany uklidil balon hlavou na místo určení.

Ihned po změně stran mohl navýšit svůj gólový účet v zápase Larsen, nicméně po centru Aspase trefil pouze břevno. Kapitánovi domácích úloha tvůrce hry svědčila a vzápětí nabil do střelecké pozice Hugovi Álvarezovi, jeho přízemní pokus ale vyrazil Filip Jörgensen. O chvíli později neměl štěstí ani Luca de la Torre, jenž mířil svůj obstřel pouze do vzdálenější tyče. V 65. minutě však tribuny na Estadio Balaídos zcela utichly. Los Celestes propadli ve středu pole, z čehož těžil Goncalo Guedes, který z rohu velkého vápna napálil balon prudce pod břevno. Utkání plné zvratů nakonec vítěze přece jen poznalo. Nebyl to totiž nikdo jiný než Aspas, kdo milimetrovým pasem našel Anastasiose Douvikase a ten v pádu usměrnil hlavou míč mimo dosah Jörgensena.

Celta tak oslavila cenné vítězství, jež ji přiblížilo záchraně. Příště se bleděmodří představí 12. května na půdě Atlétika Madrid, Villarreal o den dříve vyzve Sevillu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele