30. kolo
29.03.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nuevo Mirandilla (© AFP)

Tápající útok Cádizu přetlačil děravou Granadu, andaluský souboj rozhodl baskický host

Cádiz v předehrávce 30. kola LaLigy přiživil šance na záchranu, když na domácí půdě porazil téměř jistě sestupující Granadu 1:0. Nejméně produktivní útok mezi španělskou elitou v první půli přes jasnou převahu tápal v koncovce, na rozdíl od lednového duelu andaluských klubů ale po změně stran našel recept na nejhorší defenzivu soutěže. V 51. minutě se o to premiérovým zásahem v LaLize postaral kmenový hráč Realu Sociedad Robert Navarro.

Granada byla za reprezentační pauzu ráda, jelikož si mohla po devíti zápasech bez vítězství na chvíli oddechnout a zpytovat svědomí. V tabulce se totiž nacházela na předposlední příčce s mizivou nadějí na záchranu. Boje o udržení se účastnil i Cádiz, na nesestupovou pozici ztrácel pět bodů, a tak potřeboval proti trápícímu se sokovi nutně vyhrát.

Domácí byli v úvodu trpěliví, měli převahu v držení míče a "házenkářským" způsobem obléhali útočnou polovinu. Hrozili především z pravého kraje střílenými centry, ty ale míjely své adresáty. Jeden takový vyslal ve 22. minutě Rubén Alcaraz, jenž poté věnoval vyčítavý pohled Juanmimu, který ideálně nezavřel zadní tyč. Host z Betisu mohl rozveselit fanoušky záhy, z otočky ovšem nechal vyniknout gólmana Augusta Batallu. Kmenový brankář River Plate musel být pozorný ještě před odchodem do šaten. Na pobřeží Atlantiku totiž řádil silný vítr, jenž si pohrál s centrem Faliho a balon se zakroutil jen těsně vedle tyče.

Po změně stran však diváci nečekali na přesnou trefu dlouho. V 51. minutě obdržel na hranici vápna pas Navarro, který se příliš nerozpakoval a po pohotovém zpracování poslal míč mimo Batallův dosah. Granada si začala tvořit příležitosti až po hodině hry. Nejprve zahrozil z přímého kopu Theodor Corbeanu, jehož vychytal Conan Ledesma. Záhy domácí gólman jen přihlížel obrannému zákroku Álexe Fernándeze, který vyřešil složitou situaci ve skrumáži odkopem na roh. V 78. minutě mohl domácí příznivce uklidnit pojišťující trefou unikající Chris Ramos, na Batallu ale nevyzrál. Hned nato sice rozvlnil síť Juanmi, kvůli faulu spoluhráče v jiném souboji však rozhodčí gól neuznal. Vyrovnat tak mohl v závěru Bruno Méndez, balon z jeho kopačky ovšem těsně přeletěl břevno.

Cádiz tak důležitou bitvu o záchranu zvládl. Další zápas jej čeká až 13. dubna, kdy se střetne s Barcelonou. Granada změří už 4. dubna síly s Valencií.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele