34. kolo
05.05.2024 14:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Ayoze Pérez (© AFP)

Kung-fu zákrok odkopl naděje Osasuny, Betis potvrdil v Pamploně dlouholetou nadvládu

Fotbalisté Betisu si v Pamploně došli pro cenné vítězství při honbě za příčkami zajišťujícími místenku v evropských pohárech, když ve 34. kole LaLigy porazili Osasunu 2:0. Výhodu jim paradoxně přinesl jeden z útoků domácích. Zakončit se ho totiž snažil Jon Moncayola, kopačkou však trefil hlavu obránce a už ve 26. minutě byl vyloučen. O 11. vítězství zelenobílých z posledních 13 ligových vzájemných střetnutí pak ještě do přestávky rozhodly trefy Ayozeho Péreze a Pabla Fornalse.

Když Ante Budimir komicky zahodil penaltu proti Valencii, smál se mu celý fotbalový svět. Až později se však ukázalo, že už v tu chvíli bojoval se zlomenými žebry, které mohly ohrozit i jeho účast na letním Euru. Osasuně se zatím bez elitního kanonýra nedařilo, když prohrála na hřištích Vallecana i Granady. Betis měl o poznání lepší náladu, a to navzdory skutečnosti, že jeho dříve pevná defenziva udržela čisté konto naposledy 18. února.

Naproti tomu ofenziva klubu z Andalusie byla v poměrně dobré kondici. To se snažil v úvodu potvrdit Pérez, jenž si přehodil míč na pravačku a z hranice šestnáctky vypálil prudký projektil na bližší tyč. Změnu skóre však skvělým skokem odmítl Sergio Herrera. Na druhé straně si naběhl mezi stopery Moncayola, nicméně místo letícího balonu trefil podrážkou kopačky hlavu Juana Mirandy. Hlavní sudí byl ihned povolán k videu a na jeho základě udělil domácímu záložníkovi červenou kartu. Betis zužitkoval přesilovku ve 41. minutě. Po přizvednutém centru Youssoufa Sabalyho se na penaltovém puntíku opřel do míče Pérez a se štěstím jej procedil pod tělem Herrery. Další nepříjemnost pro tým z Pamplony přišla v nastaveném čase, kdy nezištnou pobídku Williana Josého před odkrytou bránu zužitkoval Fornals.

Po návratu ze šaten málem vykřesal Los Rojillos naději Alejandro Catena. Ten se po rohovém kopu zavěsil do vzduchu a hlavičkou orazítkoval břevno. Definitivní pojistku mohl přidat po hodině hry aktivní Pérez, nicméně celou situaci špatně načasoval a v záklonu pálil pouze do vrchních pater tribuny. O chvíli později zastavila útočnou akci domácích opět branková konstrukce. Na centr ideálních parametrů si naskočil Iker Muňoz, ale jeho pokus skončil na levé tyči.

Výsledková krize Osasuny tak pokračovala šestou porážkou z posledních sedmi zápasů. V příštím kole se představí 11. května v Bilbau, Betis přivítá o den později Almeríi.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele