Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

semifinále - 1. zápasy
02.05.2024 21:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Fiorentiny (© AFP)

Oslabené Bruggy nedaly kůži lacino, po gólu v nastavení má do Atén blíže Fiorentina

Fotbalisté Fiorentiny porazili v úvodním semifinálovém duelu Konferenční ligy Club Bruggy 3:2 a přiblížili se k postupu do druhého finále v řadě. Na úvodní krásnou trefu Riccarda Sottila sice hosté dokázali reagovat, avšak lépe hrající La Viola si ještě v první půli vzala vedení zpět. Své střelecké trápení totiž ve správný čas prolomil kritizovaný Andrea Belotti, jenž se prosadil poprvé od 11. února a teprve podruhé v dresu Fialek. Hosté sice po změně stran i v oslabení kontrovali, domácím hrdinou se ovšem v nastavení druhé půle stal střídající M'Bala Nzola. Antonín Barák na hřiště naskočil až v samém závěru.

Fialky se chtěly přiblížit prvnímu zisku trofeje od roku 2001, kdy ovládly italský pohár. Blízko triumfu v Konferenční lize se dostaly už loni, jenže v pražském Edenu se nakonec musely sklonit před West Hamem. V potenciálním aténském finále by na Fiorentinu klidně mohl čekat další anglický tým Aston Villa, ještě předtím ovšem potřeboval celek z Toskánska vyzrát na Bruggy, které se pyšnily solidní sérií sedmi soutěžních vítězství.

La Viola do zápasu vstoupila dobře a už v páté minutě otevřela skóre. Sottil se na levé straně dostal k míči, navedl si ho do středu hřiště a krásnou střelou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci. Komplikace pro domácí přišla zhruba o 10 minut později, kdy kapitán Cristiano Biraghi zahrál v pokutovém území rukou a Hans Vanaken se chvíli nato z nařízeného pokutového kopu nemýlil. Fiorentina si chtěla vzít vedení zpět, nicméně Nicolás González z dobré pozice těsně minul. Ve 37. minutě už se ale domácí dočkali. V pokutovém území se k míči dostal Belotti, který využil svých fyzických dispozicí, otočil se kolem obránce a přesnou střelou k pravé tyči vrátil Fialkám náskok.

Italský útočník byl blízko další trefě chvíli po začátku druhého poločasu, jenže jeho hlavičku mířící pod břevno skvěle vytáhl brankář Nordin Jackers. Hosté se snažili o aktivní přístup, avšak jejich naděje na vyrovnání snížil Raphael Onyedika, který se během několika minut vykartoval a zamířil do sprch předčasně. Bruggy se ale dokázaly prosadit i v oslabení, když se po nákopu z vlastní poloviny dostal k míči Igor Thiago a přesnou střelou na zadní tyč překonal domácího gólmana. Fialkám mohl vrátit vedení González, jehož však vychytal skvělý Jackers. Tým z Toskánska se rozhodující trefy ale přece jen dočkal. V nastaveném času se po skrumáží v pokutovém území dostal k dorážce Nzola a nedal Jackersovi šanci.

Bruggy tak ve Florencii na zajímavý remízový výsledek do odvety nedosáhly. O postup do finále hraného v řeckých Aténách nicméně ještě budou chtít zabojovat 8. května na vlastním stadionu.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:2

Reagovat
Moshe Dajan

1:0 (Barák)

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
FORZAMILAN

Viola

Reagovat
MarcoBanco

30 striel na bránu Dobrá výhra. V prípadnom finále Olympiakos určite lepšia volba než angláni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele