Další články

V Paříži uz mají jasno. Mbappé potvrdil odchod z PSG

Hvězdný francouzský fotbalista Kylian Mbappé potvrdil očekávaný odchod z Paris St. Germain. V neděli odehraje proti Toulouse poslední domácí utkání. Pětadvacetiletý hráč to uvedl ve videu na sociálních sítích. Zamířit by měl do Realu Madrid.

Chystá se v Paříži rozlučka s Mbappém? Ať jde do Saúdské Arábie, radil útočníkovi Desailly

Kylian Mbappé o tomto víkendu možná podstoupí poslední zápas v Parku princů. Má se totiž za to, že v létě dojde k jeho očekávanému přestupu do Realu Madrid, útočník PSG však ještě neučinil žádné prohlášení k tomuto kroku. Takový mu ovšem nedoporučuje Marcel Desailly. Bývalý francouzský reprezentant dokonce vzkazuje, aby Mbappé odešel do Saúdské Arábie.

Mbappému hořkne konec v PSG. Já jsem trenér, já rozhoduji, uvedl Enrique po střídání hvězdy

Poslední měsíce v Paris Saint-Germain jsou pro Kyliana Mbappého obtížným obdobím. V klubu, který z něj udělal hvězdu, se propadá hierarchií a přestává být nepostradatelným. Naposledy dostal jen zhruba hodinu hry v nedělním derby Le Classique proti Marseille, které jeho tým zvládl vyhrát 2:0, a při střídání bylo vidět, že je se svou situací hrubě nespokojen. Po utkání na svůj instagramový profil přidal symbolickou fotografii, na níž je zachycen, jak v dešti a s kapitánskou páskou opouští hřiště.

Mbappé se rozhodne před ME. Na Euro přijedu s čistou hlavou, hlásí

Každým dnem se blíží největší transfer nadcházejícího léta a skončí tak dlouhodobá sága o budoucnosti Kyliana Mbappého. Francouzský útočník podle všeho neprodlouží kontrakt v PSG a za jasnou věc je často považováno stěhování do Realu Madrid, oficiální oznámení přijde na přelomu května a června.

Pastore o Mbappém: Po mistrovství si dobíral Messiho, srovnával ho s Cristianem Ronaldem

Čtyřiatřicetiletý argentinský středopolař Javier Pastore už nějakou dobu nehraje na té nejvyšší úrovni. Na evropském kontinentu se proslavil především díky svým angažmá v Palermu a AS Řím, největší část kariéry ale trávil v PSG. Právě ve Francii se na jeden rok potkal s jedním z největších velikánů světové kopané Kylianem Mbappém. A skládal mu velké komplimenty.

Nečekaný návrat Benzemy do reprezentace? Chce si zahrát na olympiádě v Paříži

Evropský šampionát v Německu pomalu a jistě klepe na dveře a po tomhle turnaji bude v létě k vidění další velká akce. Olympijské hry v Paříži jsou hlavně pro francouzskou reprezentaci důležitou událostí, i ty největší hráčské persony by na nich velmi rády startovaly a ukázaly se na domácí půdě. Dokonce je ve hře šance, že by se v nominaci mohl objevit Karim Benzema.

Mbappé zajistil PSG postup přes Real Sociedad. S trenérem nemám problém, odvětil

Hvězdný francouzský útočník Kylian Mbappé překonal další metu. Dvěma góly pomohl Paris St. Germain k vítězství 2:1 v odvetě osmifinále Ligy mistrů na hřišti Realu Sociedad a postupu. Byl vyhlášen hráčem zápasu a ve věku 25 let a 76 dní se stal druhým nejmladším fotbalistou, který v prestižní pohárové soutěži nastřílel 45 branek. Mladší byl pouze Lionel Messi. Mbappé po utkání popřel, že by měl rozepře s trenérem Luisem Enriquem, o nichž se spekulovalo.

Trest, nebo příprava na budoucnost? Trenér PSG Enrique upozaďuje Mbappého

Budoucnost v Paris Saint-Germain nevidí. Jeho přestup do Realu Madrid je pro většinu fanoušků hotovou věcí. Chybí mu už jen oficiální potvrzení ze strany španělského týmu. A tak to Kylián Mbappé začíná od stále ještě kmenového klubu schytávat. Podruhé za sebou byl předčasně střídán a z posledních pěti zápasů odehrál jen jednou 90 minut.

Honba za Zlatou kopačkou. Mezi největšími favority jsou Kane nebo Martínez

Zlatá kopačka je jedním z nejprestižnějších ocenění v evropském fotbale. Evropská fotbalová unie (UEFA) jejím prostřednictvím na konci každého ročníku oceňuje nejlepšího střelce. V sezoně 2023/24 o ni usiluje rovnou čtveřice horkých kandidátů. Jsou jimi Harry Kane z Bayernu Mnichov, Lautaro Martínez z Interu Milán, Kylian Mbappé z Paris Saint-Germain a své slovo bude zajisté chtít říct i držitel ocenění Erling Haaland z Manchesteru City.

Real bude Mbappému sedět, může se stát legendou, říká komentátor Jinoch

Přestupová sága, která se táhne už roky - jeden z nejlepších fotbalistů svět Kylian Mbappé (25) a jeho další fotbalový osud. Zůstane v Paříži, nebo odejde do Realu? Nepřetržitá a občas i únavná vlna spekulací zřejmě skončila - Mbappé už měl vedení Paris Saint Germain i svým spoluhráčům oznámit, že v létě po vypršení kontraktu opustí francouzskou metropoli a podle všech indicií zamíří právě do Madridu. Jak mu tohle angažmá sedne probíráme v čerstvé epizodě podcastu Livesport Daily se sportovním komentátorem stanice Nova Sport Michalem Jinochem.

Mbappé v Elysejském paláci, povečeří s katarským emírem a prezidentem Macronem

Francouzský útočník Kylian Mbappé a další hráči Paris Saint-Germain byli pozváni do Elysejského paláce, aby povečeřeli s prezidentem Emmanuelem Macronem a setkali se s katarským emírem, současným majitelem pařížského klubu.

Musíme si zvyknout na to, že budeme hrát bez Kyliana, vzkazoval Luis Enrique

Poté, co trenér Paris Saint-Germain Luis Enrique vystřídal Kyliana Mbappého při nedělní domácí remíze 1:1 s Rennes, prohlásil, že superhvězda, která má v plánu na konci sezony odejít, bude hrát, jak on bude chtít.

Datová analýza: Co může Real Madrid očekávat od příchodu Mbappého?

Kylian Mbappé (25) se po sedmi úspěšných sezonách v Paříži rozhodl opustit tamního ligového hegemona PSG a míří do Realu Madrid. Co mohou od francouzského mistra světa fanoušci Bílého baletu očekávat? Jaká bude jeho pozice a role na hřišti? A může se díky němu Real stát lepším týmem? Na tyto a další otázky hledá odpovědi datová analýza společnosti Stats Perform vypracovaná pro Livesport Zprávy.

Mbappého přesun do Realu Madrid před dokončením. Řeší se marketingová práva

V pondělí ráno to sice vypadalo, že Kylian Mbappé (25) již podepsal smlouvu s Realem Madrid, zdroje Livesport Zpráv ale informace deníku Marca nepotvrzují. Podle zjištění naší francouzské a španělské redakce dojde k dohodě až po dořešení posledních detailů, které se týkají rozdělení marketingových práv a účasti mistra světa na letošních olympijských hrách.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele