David Lafata Články

Lafata před Skotskem vzpomínal, jak otočil utkání s Walesem

Před pěti lety v reprezentační premiéře David Lafata proti Walesu pomáhal otočit průběh kvalifikačního utkání dvěma góly, tentokrát by se mohl připomenout v souboji proti dalšímu ostrovnímu celku. Jablonecký kanonýr nastřílel v pěti ligových utkáních už osm gólů a vůbec by se prý nezlobil, kdyby mu střelecká muška vydržela i do Glasgow.

Lafata předvádí, že umí dávat góly i na podzim

Útočník Jablonce David Lafata sám o sobě prohlašuje, že větší formu mívá pravidelně ve druhé polovině sezony. Jaro mu prý sedí víc, a proto se častěji prosazuje střelecky. Letos však dokazuje, že i podzim může být povedený. Dnes v Českých Budějovicích vstřelil druhý hattrick v řadě a v úvodních pěti kolech už dosáhl osmi gólů. To se v české lize ještě nikomu nepovedlo.

Češi měli radost, že dokázali držet krok s mistry Asie

Sáhli jsme si na dno svých sil, ale určitě jsme nezklamali. Tak viděli čeští fotbalisté remízu s Japonskem, po které se stali jedním ze tří vítězů Kirin Cupu a navázali na český triumf před třinácti lety, ke kterému stačila jejich předchůdcům jediná branka. Dnes byli rádi za remízu a podle svých slov pro výsledek udělali maximum, co bylo v jejich silách.

Ligový kanonýr Lafata by se rád udržel v reprezentaci nastálo

Čerstvý král ligových kanonýrů David Lafata se bude na Kirin Cupu v Japonsku stejně jako před rokem v přípravných zápasech ve Spojených státech amerických snažit, aby zaujal trenéra reprezentace Michala Bílka. Lafatova kariéra v národním týmu zatím vypadá jako na houpačce...

Lafata odmění spoluhráče hody

Dva góly Davida Lafaty do sítě brankáře Brna Tomáše Bureše definitivně rozhodly souboj na dálku o krále ligových střelců. Jablonecký útočník s 19 zásahy porazil o jednu branku Tomáše Pekharta ze Sparty, s nímž měl po předposledním kole shodnou bilanci 17 tref.

Pekhart: Kdybych zůstal v Jablonci, králem střelců jsem asi já

Sparťanský útočník Tomáš Pekhart připustil, že v boji o korunu krále střelců první ligy sehrálo roli i jeho rozhodnutí v zimě odejít z Jablonce na hostování do Sparty. V pražském celku totiž nehrál tak často, jak by si představoval. Kdyby zůstal na severu Čech, kanonýrem ligy by prý byl on.

Lafata s Pekhartem se na dálku utkají o krále ligových střelců

V české lize je před sobotním 30. kolem rozhodnuto o titulu, obou sestupujících i o tom, kdo si v příští sezoně zahraje v evropských pohárech. V závěrečném dějství tohoto ročníku tak zbývá vyřešit poslední tajenku: kdo se stane nejlepším střelcem soutěže...

Lafatu mrzelo, že Jablonec postup do pohárů nepotvrdil výhrou

Vstřelil dva góly, utrhl se na čele tabulky kanonýrů, týmu pomohl k remíze a zároveň třetímu místu zaručujícímu start v příštím ročníku Evropské ligy; dost důvodů k oslavám. Přesto měl jablonecký útočník David Lafata po zápase s Ostravou k euforii daleko. Mrzelo ho, že liknavý Jablonec musel s vypětím všech sil smazat manko a s Baníkem alespoň vydřít remízu 3:3.

Jablonecký kanonýr Lafata má třetí jarní hattrick

Sedm zápasů, deset gólů. Taková je jarní vizitka útočníka Davida Lafaty v ligových zápasech Jablonce. Severočechy táhne probuzený kanonýr k další účasti v evropských pohárech a sám se blíží ke koruně pro střeleckého krále domácí soutěže. Naposledy se předvedl v dnešním duelu 24. kola proti Českým Budějovicím, kterým nastřílel již třetí jarní hattrick.

Lafata si splnil sen, k úplné spokojenosti mu chyběl gól

Útočník David Lafata si splnil sen a v úterý nastoupil za národní tým v místě, kde fotbalově vyrostl - v Českých Budějovicích. K úplné spokojenosti mu proti Lichtenštejnsku chyběl vstřelený gól, ale jinak byl rád, že reprezentanti zvítězili 2:0 a připsali si do tabulky velmi důležité tři body.

Reprezentanti litovali, že nedali Lichtenštejncům dříve druhý gól

Jako splněnou povinnost brali čeští fotbalisté včerejší výhru 2:0 v evropské kvalifikaci proti Lichtenštejnsku, díky níž si upevnili druhé místo ve skupině I. Pouze je mrzelo, že po rychlém gólu z kopačky Milana Baroše už ve třetí minutě nedokázali dříve vstřelit uklidňující druhou trefu.

"Jarní" střelec Lafata zase řádí, hattrickem skolil Liberec

Jakmile odstartuje jarní část Gambrinus ligy, začíná na soupeře pouštět hrůzu i jablonecký útočník David Lafata. Loni ve druhé polovině soutěže nasázel deset branek, včera v prvním jarním duelu svým druhým hattrickem v kariéře "zničil" v prestižním severočeském derby Liberec.

Střelce Lafatu prohra ve finále mrzí, sezona ale prý byla skvělá

Tři trofeje unikly těsně Davidu Lafatovi. V lize skončil jeho Jablonec druhý, mezi ligovými střelci stačilo jeho jedenáct branek také "jen" na druhou příčku a dnes prohráli Severočeši ve finále Ondrášovka Cupu v Praze na Letné 1:2 s Plzní.

Lafatu těší postup do Evropské ligy, korunu krále oželí

Jablonecký David Lafata sahal po koruně střeleckého krále a kdyby v závěru dnešního zápasu s Českými Budějovicemi nezastavilo jeho střelu břevno, mohl se s olomouckým Michalem Ordošem o titul rozdělit. Takhle zůstal s jedenácti góly druhý, ale toho prý nijak zvlášť nemrzí.

Lafata pozvánku do reprezentace nečekal, bere ji jako třešničku

Téměř po roce od loňského přípravného utkání s Maltou se do české reprezentace vrací útočník David Lafata. Osmadvacetiletý střelec prožívá s jabloneckým týmem skvělé ligové jaro vyšperkované devíti gólovými zápisy, přesto pozvánku do národního celku nečekal. I proto ji bere jako třešničku na vydařené jarní sezoně.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele