hlavní fáze, 1. kolo
25.09.2024 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Anderlechtu (© AFP)

Anderlecht vstoupil do Evropské ligy výhrou. Ferencváros doplatil na slepené góly

Hráči Anderlechtu vyhráli v úvodním duelu Evropské ligy nad Ferencvárosem 2:1. Utkání bylo až do 81. minuty v režii domácích, nicméně po červené kartě a následném snížení v podání Adamy Traorého se o udržení tříbodového zisku museli hráči z Belgie strachovat až do závěrečného hvizdu.

V úvodu vynikal především hostující brankář Dénes Dibusz, který několika povedenými zákroky udržel domácí útočná esa na uzdě. Muži v zeleném si na druhé straně hřiště v první půli nikterak nebezpečně nepočínali. Oba týmy si vybojovaly účast v Evropské lize v předkolech a v konkurenci jiných věhlasných klubů představují v soutěži spíše pozici outsiderů. To byl možná také důvod, proč jakýkoliv bodový zisk ze zápasu představoval pro oba celky povinnost, pokud chtěly pomýšlet na postup, a tak se s přibližujícím se koncem půle snažily především neudělat lacinou chybu.

Jakmile se rozběhl druhý poločas, Anderlecht se tlačil více dopředu. Po hodině hry pak byl za odvahu hned dvakrát v krátkém časovém úseku odměněn. Nerozhodný stav zlomil Yarl Verschaeren, jehož solidní pokus z první zpoza šestnáctky zapadl do levého dolního rohu. Krátce poté si Endre Botka z Ferencvárose počínal nešikovně uvnitř vlastní šestnáctky a Kasper Dolberg sebejistým zásahem z pokutového kopu zdvojnásobil vedení držitele 34 belgických ligových titulů.

Drama pak přinesla červená karta z 81. minuty, kterou obdržel Nilson Angulo. Maďarům se následně podařilo vsítit kontaktní branku po šťastném odrazu od levé nohy Traorého. Přesto se Ferencvárosi devítizápasovou sérii neporazitelnosti prodloužit nepodařilo. Anderlecht se naopak může radovat z povedeného návratu do druhé nejprestižnější kontinentální soutěže po několikaleté pauze.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Lukáš Krejzar

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele