hlavní fáze, 1. kolo
26.09.2024 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rayan Cherki (© AFP)

Známá jména křídelníků s alžírskými kořeny rozradostnila fanoušky Lyonu v duelu s Olympiakosem

Lyon využil v prvním kole ligové fáze Evropské ligy výhody domácího prostředí k výhře 2:0 nad Olympiakosem. Oba góly obstarali křídelníci s alžírskými kořeny. Vítěznou branku vsítil po hodině hry Rayan Cherki, stále teprve 21letý talent hrající za mládežnické kategorie francouzské reprezentace. Po něm se prosadil Saïd Benrahma, jehož si velmi dobře pamatují fanoušci West Hamu. Hosté tak byli uzemněni poté, co se loni stali prvním řeckým týmem, jenž vyhrál některý z evropských pohárů.

Až série čtyř vítězných zápasů na konci sezony 2023/24 v Ligue 1 zajistila Les Gones poprvé od ročníku 2021/22 účast v pohárové Evropě. V úvodu umožnila chyba zkušeného Nemanji Matiče Brazlcovi Rodineiovi vybojovat míč na pravé straně a poté se bez problémů dostat do útoku. Střela levou nohou sice byla určená pro dolního roh branky Lucase Perriho, gólman byl ale s nataženou pravačkou proti.

Oba manažeři očividně pořádně nabudili své svěřence. Následovalo totiž chaotických pět minut s šancemi na obou stranách. V této sezoně zatím stále bezgólový Alexandre Lacazette orazítkoval levou tyč, poté byl spoluhráči Malicku Fofanovi odepřen trest za teatrální pád. Na druhé straně Roman Jaremčuk překonal Perriho z bezprostřední blízkosti poté, co se dostal k jemné zpětné přihrávce, ale Duje Čaleta-Car ho na brankové čáře zastavil.

Když už se zdálo, že hosté v pohodě drží Lyon na uzdě, chvilková ztráta koncentrace umožnila Cherkimu uvolnit se v přeplněném pokutovém území. Cherki měl ještě hodně práce, aby z ostrého úhlu napálil míč do branky, ale v prostorové i časové tísni si poradil na jedničku a pohotově zakončil.

Perri se přesto rozhodl jej o dvě minuty později vystřídat a poslat na hřiště Benrahmu, který veřejně projevil svou frustraci z nedostatku herního času po přestupu z West Hamu. Dokázal však tuto frustraci dokonale usměrnit, když se o čtyři minuty později zjevil sám v pokutovém území po přihrávce dalšího žolíka se zkušenostmi z Premier League Wilfrieda Zahy. Domácí si tak udrželi sedm zápasů trvající neporazitelnost proti řeckým soupeřům, snižující zásah Čalety-Cara z 88. minuty odvolal videorozhodčí s okem na ofsajd.

Autor: Livesport.cz / Tom Thornton

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lukáš Krejzar

3:3

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele