hlavní fáze, 1. kolo
25.09.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Evann Guessand (© AFP)

Nice na úvod Evropské ligy doma remizovalo s Realem Sociedad

Hráči Nice na domácím hřišti nedokázali porazit Real Sociedad a v prvním kole nového ročníku Evropské ligy s baskickým celkem remizovali 1:1. Sociedad tak natáhl nelichotivou bilanci proti francouzským klubům, které již sedm zápasů v řadě nedokázal porazit.

Zdálo se, že pouhá jedna výhra v sedmi zápasech na začátku sezony LaLigy vzala Sociedadu vítr z plachet, čehož chtěl soupeř brzy využít. Evann Guessand po zběsilém úprku našel Youssoufu Moukoka, jenž otestoval pozornost Álexe Remira. Brzy se začali do tempa dostávat také hosté a dali vzpomenout na formu, která je v minulé sezoně dovedla až do vyřazovací fáze Ligy mistrů, a po necelých 20 minutách se chopili vedení.

Ander Barrenetxea ve středu hřiště uvolnil Braise Méndeze a nadále pokračoval v náběhu za obranu domácích, načež dostal míč zpět, přesně zamířil a poslal hosty do vedení. Po tomto gólu byl Sociedad na koni, ale Nice se brzy začalo dostávat zpět do tempa. Moukoko byl jen kousek od toho, aby zužitkoval přihrávku Jonathana Clausse, ale nakonec to byla chyba Sociedadu, která přispěla k vyrovnání domácích. Aihen Muñoz vybídl ke skórování Pabla Rosaria, který nechytatelnou střelou zamířil do vzdálenějšího rohu.

Po přestávce se štěstí nadále přiklánělo na stranu domácích, když VAR posoudil zatažení Jona Pacheca za dres Danteho jako dostatečný důvod k nařízení pokutového kopu. Brankář Remiro ale předvedl výborný zákrok a Guessandovu penaltu zlikvidoval. Poté měli svěřenci Francka Haise ještě spoustu šancí, Rosario byl blízko a Youssouf Ndayishimiye také prudkou střelou otestoval hostujícího gólmana, ale ani jednu z nich domácí proměnit nedokázali.

V posledních minutách se hrál fotbal nahoru dolů, neboť obě strany cítily šanci překlopit zápas na svou stranu, nicméně žádného gólu už se diváci nedočkali. Ani jeden z trenérů by před zápasem s remízou spokojen nebyl, ale vzhledem k tomu, že do konce ligové fáze zbývá odehrát ještě sedm zápasů, je ještě spousta prostoru pro zlepšení. Imanol Alguacil se bude více zabývat ligovou formou svého týmu, který se potácí nad sestupovým pásmem, zatímco Nice je na tom v domácí soutěži o poznání lépe, když v posledním víkendovém zápase zdemoloval Saint-Étienne 8:0.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Lukáš Krejzar

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele