hlavní fáze, 1. kolo
25.09.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Youri Regeer v souboji s Brunem Fernandesem (© AFP)

Rudí ďáblové na úvod evropské poutě ztratili. Bod pro Twente vystřelil Lammers

Historicky první vzájemné střetnutí Manchesteru United s nizozemským Twente nepoznalo vítěze a po remíze 1:1 si celky na úvod Evropské ligy rozdělily body.

Man United zahájili své tažení v Evropské lize proti klubu, kde současný trenér Erik ten Hag začínal svou profesionální kariéru. A hned na začátku hosté ukázali, že budou nebezpeční. Možnost vstřelit první branku měl hned na úvod Sam Lammers, který však z pokutového území nedokázal najít cíl. Domácí brzy začali přebírat kontrolu nad utkáním a tlak se nakonec Rudým ďáblům vyplatil. Ve 35. minutě se z dorážky prosadil Christian Eriksen, který vstřelil svůj třetí gól v posledních dvou zápasech na Old Trafford.

Do druhého poločasu nastoupili svěřenci Josepha Oostinga mnohem lépe a v úvodu měli navrch. Tlak se jim málem vyplatil těsně před hodinou hry, kdy Sem Steijn tvrdě vypálil z přímého kopu, ale proti byl André Onana, který dokázal míč odvrátit. Hosté však v tlaku pokračovali a ten se jim vyplatil v 68. minutě poté, co Lammers využil nepozornosti Eriksena na vlastní půli, ukradl mu míč a překonal Onanu střelou na přední tyč.

Ten Hag se obrátil k lavičce ve snaze strhnout situaci ve svůj prospěch a provedl trojí změnu, když do hry poslal Masona Mounta, Kobbieho Mainooa a Rasmuse Højlunda. Blízko vítězného gólu byl Bruno Fernandes, ale jeho střela těsně přeletěla břevno branky hostí. Remíza tak pro Rudé ďábly znamená, že proti jednomu z nejníže nasazených týmů soutěže nedokázali získat všechny tři body. Výsledek naopak povzbudí Twente, které bylo před výkopem odepisováno jako velký outsider.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (7)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Lukáš Krejzar

0:0, Man United poslední dobou hraje hovno

Reagovat
Folqin

Máš pravdu. Jsou tragický.

Reagovat
Lukáš Krejzar

Jedinej dobrej hráč tam je akorát Garnacho, možná v busoudcnu sestoupěj do 2. Anglický ligy

Reagovat
Elmas

Dobrej odhad.

Reagovat
LyEX

Magore fakt ešte nikdy nehral čisto, veď to nie je možné ako mu každý zákrok prejde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele