hlavní fáze, 1. kolo
26.09.2024 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Philippe Clement (© AFP)

Rangers s Černým v sestavě zdolali Malmö a slaví první triumf na švédské půdě

Fotbalisté Malmö, kteří přišli zásluhou pražské Sparty o postup do základní fáze Ligy mistrů, nevstoupili dobře ani do hlavní části Evropské ligy. Doma podlehli 0:2 skotským Rangers, v jejichž základní sestavě nastoupil český křídelník Václav Černý. Tým z Glasgow tak poprvé v historii vyhrál ve Švédsku a nakročil k postupu mezi 24 týmů, které se dostanou do vyřazovacích bojů.

Rangers vstoupili do zápasu jako uragán a už po 56 sekundách hry otevřeli skóre. Cyriel Dessers po samostatném úniku trefil tyč za zády brankáře Johana Dahlina a odražený míč se dostal k Nedimu Bajramimu, který jej zasunul do odkryté branky. Zanedlouho mohl zvýšit Černý, který se opět dostal za obranu Malmö, tváří v tvář Dahlinovi se mu však střela levačkou nepovedla. V závěru poločasu Bajrami předložil míč pod sebe Dessersovi, jenž však branku minul.

Až teprve ve druhém poločase zahrozili poprvé i domácí. Anders Christiansen se dostal do ideální pozice, z 12 metrů ale přestřelil bránu. Na druhé straně se uvolnil aktivní Dessers, jen těsně se ale netrefil mezi tři tyče.

Patnáct minut před koncem však Ross McCausland, který v 69. minutě vystřídal Černého, vnikl do pokutového území a přesnou střelou k tyči nedal Dahlinovi šanci zasáhnout. Malmö za celý zápas nevystřelilo ani jednou na branku, a tak si všechny tři body odvezli Rangers. Ti mohou potvrdit tři body z Malmö příští čtvrtek doma s Lyonem, švédský tým pojede na hřiště ázerbájdžánského Karabachu.

Autor: Livesport.cz / Matthew Burgess

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lukáš Krejzar

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele