hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Elfsborgu. (© BJORN LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)

Elfsborg evropský návrat domů zvládl znamenitě a zdolal AS Řím

Elfsborg ve svém prvním domácím zápase hlavní fáze Evropské ligy po více než 10 letech senzačně zdolal AS Řím 1:0. Tím italskému gigantovi připravil už šestou porážku z posledních 12 duelů hraných mimo italskou půdu.

Po počáteční dominanci Říma to byl Elfsborg, kdo donutil Mileho Svilara k prvním zákrokům v zápase. Brankář nejprve vychytal Arbëra Zeneliho po kličce křídelníkovi a poté zlikvidoval hlavičku Gustava Henrikssona zblízka po rohu. Největší šanci Giallorossi měl Eldor Šomurodov, ale ve slibné pozici mířil těsně vedle.

Už to vypadalo, že se do šaten půjde za nerozhodného stavu, avšak Švédové dostali šanci jít do vedení z penalty poté, co byl Tommaso Baldanzi potrestán za zákrok rukou v pokutovém území. Michael Baidoo, který v září třikrát skóroval, poslal Svilara na druhou stranu a zajistil svému týmu cenný náskok.

Římané i nadále dominovali v držení míče a snažili si vytvořit mnoho jasných šancí. Baldanzi chtěl odčinit zaváhání při penaltovém zákroku, ale jeho pokus skončil těsně vedle tyče branky Isaka Petterssona. Brankář domácích pak předvedl skvělý dvojitý zákrok, kterým vychytal střídajícího Stephana El Shaarawyho. Ivan Jurič poté provedl několik střídání. Lorenzo Pellegrini byl posledním povolaným velkým jménem, ale jeho rána chvíli po příchodu na hřiště našla pouze boční síť.

Italský reprezentant pak v závěru utkání trefil kroucenou střelou břevno a potvrdil, že to prostě nebyl večer Římanů. Svěřenci Oscara Hiljemarka nakonec vedení proti loňskému semifinalistovi udrželi a zaznamenali svou teprve druhou výhru proti italskému celku ze šesti pokusů.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1, překvapení

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
_The_Wolff_

Reagovat
Lewandowski

0:4

Reagovat
Truffaldino

Dobrá sestava, snad se Tommasovi s Niccolou bude dařit.

Reagovat
Lech

EL muzem vypustit

Reagovat
Truffaldino

Stane se, po vápno to bylo v pořádku, devadesát minut jsme tlačili Švédy k jejich šestnátce, bohužel se zase ukázalo, že dlouhodobě nemáme natrénované žádné kombinace okolo a uvnitř soupeřova vápna. K tomu bylo mizerné zakončení, střelba z dálky úplně bezzubá, tohle bohužel Jurič nezmění za pár týdnů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele