hlavní fáze, 1. kolo
25.09.2024 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Galatasaraye (© AFP)

Galatasaray s Osimhenem v čele jasně přehrál řecký PAOK

Galatasaray v úvodním kole Evropské ligy porazil doma řecký PAOK 3:1. Domácí tak natáhli svou příznivou bilanci s řeckými soupeři, proti nimž si s dnešním zápasem připsali šestou výhru z posledních sedmi vzájemných duelů ve všech soutěžích.

Ve středečním klání mezi oběma celky potřeboval Galatasaray pouze necelých 20 sekund, aby se dostal do první větší šance zápasu, když Victor Osimhen, útočník Neapole, jenž je v tureckém klubu na hostování, mířil těsně nad břevno. Obhájci titulu v Süper Lig měli během úvodní čtvrthodiny další příležitost k prolomení nerozhodného stavu, když byl blízko gólu kapitán Kaan Ayhan, jeho ránu z první na zadní tyč však Dominik Kotarski pohotově vyrazil.

Po úvodním tlaku a převaze domácích PAOK poprvé zahrozil až po 25 minutách hry, kdy střelu Madyho Camary zlikvidoval brankář Günay Güvenç. I přes první světlý okamžik hostů zápasu nadále dominovali domácí. Nejprve Osimhenův pokus zblízka zablokoval Kotarski na brankové čáře. Gólman hostů zlikvidoval i střelecký pokus Gabriela Sary. Byli to paradoxně lídři řecké Superligy, kteří málem zaskočili Galatasaray v nastaveném čase prvního dějství. Giannis Konstantelias se po brilantní přihrávce za obranu dostal do gólové šance, jenže Güvenç instinktivně vyběhl z brankové čáry a zblokoval pokus jeden na jednoho.

Galatasaray na první gól nepotřeboval po pauze mnoho času, když Osimhenovu hlavičku směřující do branky nechtěně usměrnil za Kotarskiho záda rozhozený Baba Rahman. Barış Alper Yılmaz po hodině hry rovněž hlavou znovu otestoval chorvatského gólmana, který však pohotově zasáhl.

V 67. minutě přišlo vyrovnání, když se Konstantelias ocitl na správném místě poté, co se Jonnyho křížná střela příhodně odrazila na jeho kopačky a řecký záložník pohotově zavěsil. Nicméně domácí potřebovali pouze devět minut na to, aby obnovili své vedení, když Osimhen našel Yunuse Akgüna, který vrátil Turkům náskok. Galatasaray zůstal až do závěrečného hvizdu relativně neohrožený a střídající Mauro Icardi v nastaveném čase přidal ještě třetí gól.

Lídři Süper Lig navázali na svou formu v Evropské lize z posledních let, kdy v předchozích 13 střetnutích v základní fázi prohráli pouze jednou. Naopak řecký PAOK se v soutěži nadále trápí, když v posledních 11 duelech dosáhl na vítězství pouze jednou.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Lukáš Krejzar

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele