hlavní fáze, 1. kolo
25.09.2024 18:45 CET
3 : 2
(2:1)
Stadión:
 

Reportáž

Jens Petter Hauge (© AFP)

Severní vítr byl pro Porto krutý. Domácí dotáhl k úspěšné otočce Hauge

Hráči Porta nezvládli vstup do nově modifikované Evropské ligy, když v norském Bodö padli 2:3. Portugalci sice šli v osmé minutě do vedení, nicméně celek ze severu Evropy dokázal duel otočit. Největší podíl na překvapivém vítězství měl Jens Hauge, jenž dva góly dal a na jeden nahrál.

Letní posila Porta Samu Omorodion, který se v předchozích dvou zápasech prosadil hned třikrát, potřeboval pouhých osm minut, aby znovu rozvlnil síť, když z bezprostřední blízkosti zamířil do branky poté, co mu míč předložil Francisco Moura. Domácí však ukázali bojovnou severskou mentalitu a do utkání se vrátili.

Kasper Högh předvedl ideální odpověď na úvodní gól Porta. Rodák z Dánska obdržel přihrávku do úniku a následnou střelou kolem vybíhajícího Dioga Costy přesně zakončil. Bodö se rychle vydalo za dalším gólem, Ulrik Saltnes byl blízko ke skórování těsně po půlhodině hry, kdy donutil Costu k dobrému zákroku. Saltnes se sice nedokázal zapsat na střeleckou listinu, ale vše si vynahradil o pár chvil později, kdy znamenitou prací pomohl Haugemu k přesné střele do dolního rohu, jež přinesla Norům poločasové vedení.

Haugeho zásah zajistil domácím fanouškům o přestávce dobrou náladu. Ta však brzy po výkopu vymizela, když se domácí hráči dostali do početní nevýhody. Isak Määttä totiž dostal za simulování druhou žlutou kartu. Norský celek se ale dokázal prosadit i v oslabení, když Hauge vyslal prudkou ránu mimo Costův dosah.

Naději hráčům z Porta po rohovém kopu vykřesal Deniz Gül, k jejich smůle to ale bylo příliš pozdě. Úřadující norští mistři tak vstoupili do Evropské ligy výhrou. Portugalci si naopak prohrou pořádně zavařili, neboť v dalším zápase vyzvou na svém stadionu jednoho z favoritů celé soutěže, anglický Manchester United.

Autor: Livesport.cz / André Guerra

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:4

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Lukáš Krejzar

1:1

Reagovat
ignor24

kráso Bodo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele