hlavní fáze, 1. kolo
26.09.2024 21:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Hráči FCSB (© Profimedia)

FCSB si pochutnalo na lotyšském mistrovi. Dvěma góly a asistencí se blýsknul Olaru

Hráči FCSB vstoupili do nového ročníku Evropské ligy pohodlnou výhrou 4:1 nad Rigas Futbola Skola. Lotyšský mistr v Bukurešti poprvé inkasoval již po osmi minutách, kdy se publiku poprvé připomněl asistencí Darius Olaru. Po změně stran vsítil další dvě branky, a domácí si tak užili skvělý vstup do hlavní fáze evropských pohárů. Na lavičce hostů zůstal jako nevyužitý náhradník český obránce Petr Mareš, jenž si nedávno prošel zraněním nohy.

Přestože domácí hráli v Evropské lize poprvé od ročníku 2017/18, vstoupili do utkání zkušeně. Brzy získali rohový kop a málem se jim podařilo skórovat, když Malcom Edjouma zblízka hlavičkoval vedle. K radosti domácích fanoušků to však hráče FCSB neodradilo a v osmé minutě otevřela skóre letní posila Daniel Birligea, jenž uklidil do branky odražený míč.

RFS mělo první větší šanci až po dvaceti minutách, kdy po rychlém protiútoku musel skvělým zákrokem Stefan Tarnovanu zabránit Robertsovi Savaļnieksovi ve vyložené příležitosti. Tým z Bukurešti na toto varování nedbal a krátce nato inkasoval, když nezvládl rohový kop a Žiga Lipušček se dostal k volnému míči. Vstřelil vůbec první gól celku z Rigy v Evropské lize a vyrovnal na 1:1.

Krátce po půlhodině hry však tento zábavný zápas nabral další zvrat, když Vlad Chiriches našel prostor, kam si nabíhal Marius Stefanescu, který prokázal klid v pokutovém území a trefil se do dolního rohu. Záživný první poločas vyvrcholil skvělým zákrokem gólmana domácích proti Stefanu Paničovi šanci, hektické tempo se však do druhého poločasu nepřeneslo. Přesto Rumuni těsně před uplynutím hodiny hry navýšili své vedení, když Olaru převzal míč od Floriana Tanase v pokutovém území a pohotově vystřelil do horního rohu. Byl to jeho devátý gól v sezoně.

Červenomodří pak více než dvacet minut před koncem dotáhli zasloužené vítězství do úspěšného konce díky dalšímu gólu Olarua, který zužitkoval nízký centr Alexandrua Baluțaa. RFS si po zbytek zápasu vedlo dobře, když se mu podařilo udržet domácí na uzdě a dokonce si vytvořil několik šancí, jeho debut v Evropské lize tak skončil výsledkem 4:1.

Autor: Livesport.cz / Archie Burkinshaw

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lukáš Krejzar

0:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele