hlavní fáze, 1. kolo
25.09.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Oliver Baumann (© BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / AFP)

Kadeřábkova asistence pomohla přerušit negativní sérii Hoffenheimu

Hráči Midtjyllandu v domácím prostředí nakonec jen remizovali s Hoffenheimem 1:1, a pouť hlavní fází Evropské ligy tak odstartovali ziskem bodu. Díky brance Daria Osoria z první půle sice dánský celek dlouho vedl, hosté ale nakonec v poslední minutě zvládli po gólu Maxe Moerstedta srovnat. Německému mladíkovi na trefu, která ukončila hoffenheimskou sérii tří proher v řadě, nahrál jeden ze tří Čechů na hřišti Pavel Kadeřábek. Kromě něj se představili také Jan Kuchta a Adam Hložek.

V úvodním kole ligové fáze Evropské ligy se utkal úřadující dánský mistr FC Midtjylland proti loni sedmému celku Bundesligy TSG 1899 Hoffenheim. Svěřenci trenéra Thomase Thomasberga zaznamenali v aktuální ročníku jedinou soutěžní porážku, a to na půdě Slovanu Bratislava v odvetném utkání o Ligu mistrů. Německému celku se naopak vůbec nedaří, nyní táhne šňůru tří porážek v řadě s hrozivým skóre 3:9.

Midtjylland vstoupil do utkání velkou příležitostí, kdy si na hranici šestnáctky balon převzal Franculino, který si jej následně hodil na levačku a vyslal tvrdou ránu, s níž si však bez problémů poradil Oliver Baumann. Další příležitost dánského mistra měl v deváté minutě švýcarský bek Kevin Mbabu, jenž v pokutovém území zakončil centr od rohového praporku, ale prudkou hlavičkou reflexivně zneškodnil Baumann.

Hostující Hoffenheim se o slovo přihlásil až po půlhodině hry, kdy uvnitř velkého vápna vystřelil levačkou na zadní tyč Hložek, ale jeho pokus vykopl jeden z bránících hráčů do bezpečí. Dánský celek zakončil skvělý první poločas vstřelenou brankou těsně před odchodem do kabin. Chilský křídelník Osorio si navedl balon a z hranice šestnáctky vyslal levou nohou nádhernou technickou ránu na zadní tyč.

Úvodní příležitost v druhém poločase měli opět Dánové, v 52. minutě vystřelil Franculino k pravé tyči německého výběru, ale střelu zneškodnil Baumann. V úplném závěru utkání přišlo vyrovnání ze strany Hoffenheimu. Kadeřábek nacentroval pod sebe, kde našel Moerstedta a ten akrobatickým pokusem rozvlnil síť domácí branky.

Střetnutí, do nějž zasáhl hned trojlístek českých hráčů, bylo již 16. ze 17 celkových soutěžních aktuální sezony, ve kterém Midtjylland bodoval. Svěřenci trenéra Pellegrina Matarazza se prosadili již podvanácté z posledních 13 zápasů ligové fáze Evropské ligy.

V druhém kole ligové fáze Evropské ligy dánský tým pocestuje na půdu izraelského Maccabi Tel Aviv. Hoffenheim se naopak představí doma proti Dynamu Kyjev.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Lukáš Krejzar

1:0, Kuchta dá vítěznej gól

Reagovat
DidusIneptus

Vážím si Pavla Kadeřábka. Je respektovaný celým klubem TSG. Jediný z Čechů má v klubu stabilitu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele