hlavní fáze, 1. kolo
25.09.2024 21:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Lazio díky poločasu snů porazilo Dynamo Kyjev. Rozhodl dvougólový Dia

Lazio začalo svou pouť Evropskou ligou snově, když především v prvním poločase předvedlo skvělý výkon a přesvědčivě zvítězilo 3:0 nad Dynamem Kyjev, což byla pro tým Marca Baroniho první venkovní výhra od dubna tohoto roku.

Lazio, které z posledních 12 zápasů v Evropské lize získalo na hřišti soupeře jen jedno vítězství, vypadalo, že je odhodláno tuto bilanci v Hamburku vylepšit. Biancocelesti začali bleskově a hned po pěti minutách byla jejich snaha odměněna. Boulaye Dia po přihrávce Pedra klinicky zakončil do vzdálenějšího rohu a poslal Lazio do vedení.

I přes snahu Dynama vyrovnat zůstávalo Lazio hrozbou, která se naplno znovu projevila po půlhodině hry, kdy hosté díky dvěma gólům během dvou minut odskočili do tříbrankového vedení. Nejprve Fisayo Dele-Bashiru skvěle zakončil do horního rohu po přihrávce za obranu od Matíase Vecina a poté Dia přidal svůj druhý gól večera hlavičkou zblízka. Domácí se zoufale snažili před koncem poločasu alespoň snížit, ale pokusy Volodymyra Bražka a Andrije Jarmolenka Ivan Provedel v brance Lazia zpacifikoval.

S třígólovým vedením v zádech vypadali Baroniho svěřenci hladově i v úvodu druhého poločasu. Nejprve nebezpečně zakončoval Pedro, ale gólman Georgij Buščan jeho pokus dokázal vyrazit na tyč. Další velkou šanci měl Gustav Isaksen, jeho pokus byl však skvěle zblokován na brankové čáře. V 72. minutě se naděje Dynama na nepravděpodobný comeback definitivně rozplynula, když byl za ošklivý zákrok na Mattiu Zaccagniho vyloučen střídající Maksym Bragaru.

V závěru utkání byl za zákrok loktem vyloučen i hráč Lazia Tijjani Noslin, ale Dynamo již nedokázalo najít síly na snížení, a zápas tak skončil rozdílem tří branek ve prospěch Římanů. Na povedený start bude chtít Lazio navázat ve druhém hracím kole, kde bude na Stadio Olimpico hostit Nice.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0, překvapení

Reagovat
Lukáš Krejzar

Reagovat
Lukáš Krejzar

0:3

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele