hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Omar Marmoush (© Ozan KOSE / AFP)

Frankfurt si po Plzni spravil chuť a z Istanbulu odcestoval se třemi body

Eintracht Frankfurt v druhém kole Evropské ligy vyhrál v Istanbulu na hřišti Besiktase 3:1. Především díky skvělému prvnímu poločasu si tak dokráčel pro první vítězství v letošní pohárové sezoně.

Besiktas začal před svým bouřlivým domácím publikem velmi aktivně, když hned v sedmé minutě nebezpečně střílel Cher Ndour. Jeho ránu z dálky však Kaua Santos znamenitě vyrazil. I přes brzký tlak domácích to však byl Frankfurt, kdo otevřel skóre. Poté, co byl Omar Marmoush sražen v pokutovém území Gabrielem Paulistou, rozhodčí odpískal penaltu. Tu si vzal sám na starost právě arabský hráč a vstřelil svůj sedmý gól v sezoně.

Eintracht hned po vstřelení branky ucítil krev a hned o několik minut později zdvojnásobil své vedení, když po dobré standardní situaci hlavičkoval napříč brankou Robin Koch a Junior Dina Ebimbe jeho pokus usměrnil do branky.

Svěřenci Giovanniho van Bronckhorsta byli dvojnásobným úderem očividně otřeseni a jejich zklamání ještě umocnil brankář Santos, který dokázal zneškodnit pokutový kop v podání Cira Immobileho. Brazilský brankář prožíval skvělý večer a brzy zastavil i střelu Rafy Silvy, který nebezpečně pálil z hranice vápna.

Svěřenci Dina Toppmöllera měli opět po změně stran navrch, za nitky tahal především Marmoush, který do šance vysunul Igora Matanoviče, ale jeho gólovou šanci zmařil Ersin Destanoglu. Chorvatský reprezentant pak sice těsně po hodině hry dorazil míč do sítě po přihrávce Ansgara Knauffa, ale jeho gól byl pro ofsajd odvolán. Domácí se stále snažili, avšak houževnatou obranu Frankfurtu se jim nedařilo prolomit.

V závěru ještě přidal třetí gól Ansgar Knauff a definitivně pojistil vítězství hostů. Besiktas se gólu přece jen dočkal, ale zásah Arthura Masuaka z nastavení již pouze korigoval skóre. Frankfurt si tak po nepovedeném úvodu Evropské ligy spravil chuť a připsal si tři body do vyrovnané tabulky.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
Lewandowski

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele